| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Ebola Straszny Wirus

|
Wysłany: Czw, 19 Paź 2006 16:29 Temat postu: Insektofobiczna rusałka i inne bramy gdzies tam, czyli M.W. |
|
|
No własnie, tak mnie natchło było, bo dopiero skojarzyłam, że mamy na forum autorkę młodą, czyli Milenę Wójtowicz.
Znaczy, za rusałki, wampiry trute tytoniowym dymem <zła Milenka, zła> i za "olaboga", tudziez podłóg mycie można jej dołożyć tu. :)
Edit.
No dobrze. Jak ktoś już koniecznie musi to i schwalić można, choć jak powiedział, swego czasu pewien literacki autorytet płci żeńskiej: "Nie chwal go, bo mu się w głowie przewróci i spocznie na laurach" Słowo autoryteta święte, więc chwalić z umiarem, a dziury w całym szukać :P _________________ Nie mogę ci w niczym pomóc - jestem adminem.
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI ! (Przewodas)
Ostatnio zmieniony przez Ebola dnia Czw, 19 Paź 2006 16:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Alfi Naddusza

|
Wysłany: Czw, 19 Paź 2006 16:35 Temat postu: |
|
|
I nie przyznała się? W dyby i pod pręgierz! _________________ Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Mère des gens sans inquiétude(…)
Princesse des gens sans remords,
Salut à toi, Dame Bêtise! (Jacques Brel) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ebola Straszny Wirus

|
Wysłany: Czw, 19 Paź 2006 16:49 Temat postu: |
|
|
A to już załatwimy, gołąbek aż się rwie :)
Swoją drogą Milena mnie uspokoiła. Dzięki niej wyzwoliłam się z okowów lęków przed wampirami. Biorąc pod uwagę moje spożycie nikotyny, nie mają szans. A mówią, że palenie szkodzi :-/ _________________ Nie mogę ci w niczym pomóc - jestem adminem.
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI ! (Przewodas) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bebe Avalokiteśvara

|
Wysłany: Czw, 19 Paź 2006 16:54 Temat postu: |
|
|
Momencik, jak to jest na forum, znaczy gdzie się ukrywa??
Autorka i się ukrywa??
Nie ma czego się bać... my tu wszyscy do serca przyłóż... <dźwięk ostrzenia noży> _________________ Z życia chomika niewiele wynika, życie chomika jest krótkie
Wciąż mu ponura matka natura miesza trociny ze smutkiem
Ale są chwile, że drobiazg byle umacnia wartość chomika
Wtedy zwierzyna łapki napina i krzyczy ze swego słoika
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ebola Straszny Wirus

|
Wysłany: Czw, 19 Paź 2006 17:45 Temat postu: |
|
|
Ano, popatrz ukrywała się skutecznie ale się wydało, hihi.
W bohaterach i idolach:
| Hitokiri : |
| Wampiry z "Podatku" - jak wyobrażałam sobie to, jak uciekają przed dymem tytoniowym, to nieźle się uśmiałam xD |
a na to Millenium Falcon rzecze"
- Miło mi:). _________________ Nie mogę ci w niczym pomóc - jestem adminem.
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI ! (Przewodas) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Millenium Falcon Saperka

Dołączył: 13 Lut 2006 Posty: 7407 Skąd: z krainy żółtej i gumowej
|
Wysłany: Czw, 19 Paź 2006 17:50 Temat postu: |
|
|
Kurczę, za uprzejma jestem. Ale jak coś miłego przeczytałam, to się uśmiechnęłam:) Lubię jak się ludzie śmieją.
A ukrywanie się jest naturalnym zachowaniem autora(ki). Diabli wiedzą, kto te książki czyta i jeszcze sobie, chrońcie bogowie, zdanie na ich temat wyrabia. Lepiej się chować.
A gołąbka nie szukajcie. Już nie wróci :D. Wampirzyca zjadła. Ona ma takie dziwne odchyły dietetyczne, na komary, ludzi i rowery też poluje.
No to oficjalnie. To ja. Znaczy się:
| Ebola : |
| <zła Milenka, zła> |
_________________ ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lafcadio Ślimak Redakcyjny

|
Wysłany: Czw, 19 Paź 2006 19:52 Temat postu: |
|
|
Ciekawych rzeczy się dowiaduję :D
Z bólem przyznam, że nic nie czytałem. Ale zamierzam nadrobić... Kiedyś... _________________ Skoro napisy na ścianach toalet nie powstają dla poklasku ani pieniędzy, są zatem najczystszą formą sztuki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bianca Sepulka
|
Wysłany: Pią, 20 Paź 2006 11:48 Temat postu: |
|
|
O, to moze ja bede wredna i zadam pytanie, ktore mi sie po przeczytaniu Podatku nasunelo: fajnie, jest podatek, zbieraja go.... A co sie z nim dzieje dalej? Gdzie sie podziewa to co zostalo zebrane?
A ksiazka bardzo mi sie podobala, i nie tylko mnie zreszta. Nawet nie powiem ze stoi na polce, bo w celach reklamowych wybyla wlasnie do znajomej. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Millenium Falcon Saperka

|
Wysłany: Pią, 20 Paź 2006 12:34 Temat postu: |
|
|
| Bianca : |
| O, to moze ja bede wredna i zadam pytanie, ktore mi sie po przeczytaniu Podatku nasunelo: fajnie, jest podatek, zbieraja go.... A co sie z nim dzieje dalej? Gdzie sie podziewa to co zostalo zebrane? |
A ile mam czasu na odpowiedź...? ;)
Z podatkiem magicznym dzieje się to samo co z podatkiem zwykłym. Zostaje spożytkowany ku dobru państwa, obywateli i biurokracji ;)) Z całą pewnością istnieje gdzieś kantor, gdzie magię na walutę wymienialną przetwarzają. _________________ ŻGC
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dabliu ZakuŻony Terminator

|
Wysłany: Sob, 21 Paź 2006 00:14 Temat postu: |
|
|
| fajnie, jest podatek, zbieraja go.... A co sie z nim dzieje dalej? Gdzie sie podziewa to co zostalo zebrane? |
Jak to gdzie? Idzie na dziwki, limuzyny i drogi alkohol. Tak, jak to w normalnym państwie bywa... _________________ Pij moloko! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
eses Cylon

|
Wysłany: Sob, 21 Paź 2006 00:36 Temat postu: |
|
|
To ja tak nieco wrednie: Sokolico droga, czy musiałaś krótkością zdań we "Wrotach" dorównać Jakubowi Wędrowyczowi? ;)
Pozdrawiam! :)
SS _________________ BB + PnL = 66,6%...
I więcej w formie książki nie będzie ;) |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Millenium Falcon Saperka

|
Wysłany: Sob, 21 Paź 2006 08:24 Temat postu: |
|
|
| Dabliu : |
| fajnie, jest podatek, zbieraja go.... A co sie z nim dzieje dalej? Gdzie sie podziewa to co zostalo zebrane? |
Jak to gdzie? Idzie na dziwki, limuzyny i drogi alkohol. Tak, jak to w normalnym państwie bywa... |
No przecież dokładnie to samo napisałam ;))):
| Millenium Falcon : |
Z podatkiem magicznym dzieje się to samo co z podatkiem zwykłym. Zostaje spożytkowany ku dobru państwa, obywateli i biurokracji ;)) |
A, zapomiałam dodać, że ku dobru władzy też ;)). _________________ ŻGC
|
| Powrót do góry |
|
 |
Millenium Falcon Saperka

|
Wysłany: Sob, 21 Paź 2006 08:30 Temat postu: |
|
|
| eses : |
To ja tak nieco wrednie: Sokolico droga, czy musiałaś krótkością zdań we "Wrotach" dorównać Jakubowi Wędrowyczowi? ;)
|
Jak tak zrobiłam, to chyba musiałam:). Ani chybi efekt zapatrzenia się na Andrzeja P. Bo te zdania z niego, rozumiesz, promieniują. Takim blaskiem. I jak człowiek podjedzie za blisko niechcący...
EDIT: Idę czytać tę książkę i zobaczyć na wszelki wypadek co ja tam napisałam. No, może jej nie przeczytam. Bo gruba, i te zdania... Ale okładkę sobie obejrzę;P _________________ ŻGC
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiwaczek szuwarowo-bagienny

|
Wysłany: Sob, 21 Paź 2006 08:57 Temat postu: |
|
|
Echhhhh....
Autor nie autor, literat nie literat, ale uprzejmie uprasza się o skasowanie linka z sygnaturki. Tak zgodnie z zasadami forumowymi. O!
A w temacie - ja wiedziałem wcześniej! Ha! :P _________________ I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Millenium Falcon Saperka

|
Wysłany: Sob, 21 Paź 2006 12:35 Temat postu: |
|
|