| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
kaj Pciuch

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 12:50 Temat postu: Rafał Kosik |
|
|
| Przeczytałem Vertical i jesem pod wrażeniem. Niby wszystkie elementy znane juz z klasyki sf, ale sklecone bezbłędnie i narracja bez zarzutu. Do tego jeszcze sam sobie zrobił okładkę. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lafcadio Ślimak Redakcyjny

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 13:39 Temat postu: |
|
|
Nie czytałem... Ale obiecuję nadrobić... _________________ Skoro napisy na ścianach toalet nie powstają dla poklasku ani pieniędzy, są zatem najczystszą formą sztuki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nocta Fargi
|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 20:48 Temat postu: |
|
|
Ze swej strony ponownie polecam :) _________________ Pieniądz gorszy wypiera pieniądz lepszy.
M. Kopernik
W co wierzą debile? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kiwaczek szuwarowo-bagienny

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 21:59 Temat postu: |
|
|
To był mój pierwszy kontakt z tym autorem. I jestem absolutnie zachwycony!
Jak tylko obrobię się z zaległościami to sięgam po jego wcześniejsze dokonania. Może nawet to dla dzieci przeczytam! A co mi tam ;) _________________ I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
No-qanek Stalker

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 23:25 Temat postu: |
|
|
Książki "młodzieżowe" redzę odstawić. Naiwne. Rozwiązałem zagadkę, kiedy bohaterowie potrzebowali jeszcze 20 wskazówek (włącznie podanym na tacy efektem), żeby zaczęło im coś świtać. A są opisani jako wyjątkowio inteligentni. Taka naiwna opowiastka, bo ostatnio "powieść młodzieżowa" jest odczytawana jako "powieść dla przygłupów".
A "Vertical" leży na półce i czeka na swoją kolej. Chyba wyjdzie przed szereg :-) _________________ Właśnie ku końcowi zbliża się pierwszy kwartał ostatniego roku pierwszej dekady trzeciego tysiąclecia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małgorzata Gadulissima

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 23:38 Temat postu: |
|
|
"Verticala" nie czytałam, ale debiutanckie opowiadanie - tak. Fajne. Pomysł świetny był (nie mogło mi się nie podobać, po prostu...).
Ta młodzieżowa, to problem. Progenitura przeczytał i zrecenzował:
| Progenitura : |
| ZIEEEEW... Jak ty to mówisz, Mamut? NIE JESTEM W TARGECIE? No, właśnie... |
Biorąc pod uwagę, że jest fanem cyklu nocarskiego, przypuszczam, że może mieć rację... _________________ Pamięć nie krew - nie krzepnie.
Olaf |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nocta Fargi
|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 23:40 Temat postu: |
|
|
W charakterze ciekawostki a propos uzdolnień graficznych Kosika - jego rysunki można oglądać w dziale "erotyka" na wp. _________________ Pieniądz gorszy wypiera pieniądz lepszy.
M. Kopernik
W co wierzą debile? |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 23:41 Temat postu: |
|
|
Może te książki są dla jeszcze młodszego targetu? ;]
PS. Dobre te rysunki, zabawne. _________________ Skoro napisy na ścianach toalet nie powstają dla poklasku ani pieniędzy, są zatem najczystszą formą sztuki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małgorzata Gadulissima

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 23:45 Temat postu: |
|
|
Z całą pewnością nie dla czternastolatka, szczególnie takiego, który umie użyć odpowiedniej wymówki, by nie rzucać niecenzuralnych epitetów. Wziął się za tę książkę, bo była reklamowana...
Biedactwo... :P:P:P _________________ Pamięć nie krew - nie krzepnie.
Olaf |
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sro, 31 Sty 2007 23:47 Temat postu: |
|
|
Może marketing w tym kraju sprowadza się do tego by ludzie poznawali książki, których czytać nie lubią ;] _________________ Skoro napisy na ścianach toalet nie powstają dla poklasku ani pieniędzy, są zatem najczystszą formą sztuki. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Karola Mormor

|
Wysłany: Czw, 01 Lut 2007 00:30 Temat postu: |
|
|
Feliksy (czyli młodzieżówka Rafała) fajne są. Takie trochę Samochodzikowate. Typowa przygodówka z malutkimi morałkami (ale nie nachalną dydaktyką), dla myślących mlodych.
Czeka w kolejce trzeci Feliks - jak się obrobię z tą kupą (w sensie ilości, a nie jakości :P), co to obiecałam Ebolci przeczytać i zreceznować - to się zaraz zabieram. _________________ Rozpaczliwie poszukując normalności
Częste zmiany decyzji świadczą o ciągłości dowodzenia @M.S.
aLe sOOsNa...! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Małgorzata Gadulissima

|
Wysłany: Czw, 01 Lut 2007 00:47 Temat postu: |
|
|
Progenitura najwyraźniej w targecie nie jest. Jemu sie nie podoba.
Myślę, że wyrośnie na krytyka literatury fantastycznej <grin> _________________ Pamięć nie krew - nie krzepnie.
Olaf |
|
| Powrót do góry |
|
 |
No-qanek Stalker

|
Wysłany: Sro, 14 Lut 2007 23:55 Temat postu: |
|
|
Vertical to rzeczywiście była niezła rzecz. Szkoda, żę zakończenie takie niewyraźne. Gdyby tylko autor nie imputował na siłę różnych filozofyj, a popracował nad przesłaniem, to byłoby naprawdę super. _________________ Właśnie ku końcowi zbliża się pierwszy kwartał ostatniego roku pierwszej dekady trzeciego tysiąclecia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kaj Pciuch

|
Wysłany: Czw, 15 Lut 2007 12:17 Temat postu: |
|
|
A po co Ci przesłanie?
Jedna niedoróbka. Czemu zdecydowano sie na miasta wiszące i denne, a nie wpadli na rozwiązanie najprostsze - pływające? |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ika Oko

|
Wysłany: Pon, 19 Lut 2007 21:23 Temat postu: |
|
|
Bo nie mogliby mieć poczty - do tego potrzebny jest stały adres :)
MSPANC _________________ ... |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|