Reklamowisko - czym nas straszą i zadziwiają w tivi

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kruger
Zgred, tetryk i maruda

Post autor: Kruger »

Kruger pisze:Mnie zjawisko reklamy i jej oddziaływania fascynuje. Czasem siadam sobie i rzucam jakieś uwagi, bywa że bawią moją małżonkę.

Zjawisko to zafascynowało mnie do tego stopnia, że od trzech lat dłubię przy opowiadanku silnie z tym związanym.
Temat finiszuje, ze tak powiem. Donoszę (chwalę się) tu - bo to o reklamie jednak.

Edit był.
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA

Awatar użytkownika
ElGeneral
Mistrz Jedi

Post autor: ElGeneral »

A nie zastanawiała Was kiedyś sensowność umieszczania bilbordów (osobliwie tych, co po kilku sekundach zmieniają treść wyświetlanej reklamy) niemal nad skrzyżowaniami ulic? Przecież to dość oczywiste przesłanki do wypadków.
Takie jest moje zdanie w tej materii, a oprócz tego uważam, że Kartagina powinna być zburzona.

Awatar użytkownika
Kruger
Zgred, tetryk i maruda

Post autor: Kruger »

Gdzieś tam kiedyś jakaś dyskusja była na ten temat, policja się wypowiadała na temat szkodliwości. Ale temat przysechł był i tyle.
Ciekawi mnie, czy przypadkiem nie jest to skutkiem braku regulacji prawnych. Jak się coś robi w bezpośrednim sąsiedztwie ulicy, trzeba mieć odpowiednie pozwolenia na umieszczenie czegoś w pasie drogowym. Ale jeśli jest to już trochę dalej od jezdni, to tylko kwestia czyj jest grunt. A regulacji dalej idących nie ma.
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA

Awatar użytkownika
mr.maras
C3PO

Post autor: mr.maras »

Widział ktoś reklamę Netii w deathmetalowych klimatach? Dobre.
po przeczytaniu spalić monitor

Awatar użytkownika
Marchew
Kurdel

Re: Reklamowisko - czym nas straszą i zadziwiają w tivi

Post autor: Marchew »

http://designtaxi.com/news/352188/In-Th ... haracters/

Da się kreatywne promować książki? Da się.
Try not! Do or do not. There is no try.

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Czy ktoś może pamięta, w reklamie którego polskiego banku występował słynny rosyjski aktor Żerar Dedewicz Depardieu?
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Ebola
Straszny Wirus

Post autor: Ebola »

Jedz szczaw i mirabelki, a będziesz, bracie, wielki!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Post autor: Gorgel-2 »

Adin... dwa... tri..., nu, bolsze diengow dawajtie...
"We made it idiotproof. They grow better idiots."

Juhani
Laird of Theina Empire

gggggggggggggggggggggg

Post autor: Juhani »

Małgorzata pisze:Poczytaj sobie "Greya", jest następna część, widziałam na wystawie księgarni
Nigdy mi nawet ślad myśli nie przemknął przez głowę, żeby po tego typu literaturę sięgnąć. Zasadniczo prawie nigdy nie sięgam po książki, które są reklamowane. A pisali o niej troszkę.
BTW, po inne produkty reklamowane też nie sięgam. Jeśli coś kiedykolwiek mignie mi w reklamie, to zostaje automatycznie dopisywane do listy "nie do kupowania" (no, może nie dosłownie, bo takiej listy nie prowadzę, ale jak sobie przypomnę, że gdzieś to reklamowali, to rezygnuję z tego produktu).

Awatar użytkownika
ElGeneral
Mistrz Jedi

Re: Ostatnio czytaliśmy ver. 2

Post autor: ElGeneral »

Juhani pisze:BTW, po inne produkty reklamowane też nie sięgam. Jeśli coś kiedykolwiek mignie mi w reklamie, to zostaje automatycznie dopisywane do listy "nie do kupowania" (no, może nie dosłownie, bo takiej listy nie prowadzę, ale jak sobie przypomnę, że gdzieś to reklamowali, to rezygnuję z tego produktu).
A toś mi brat!
Kto jeszcze?
Takie jest moje zdanie w tej materii, a oprócz tego uważam, że Kartagina powinna być zburzona.

Awatar użytkownika
neularger
Strategos

Post autor: neularger »

Przypomina to trochę odwrotny snobizm. Albo snobizm z drugiego końca skali... :)
You can do anything you like... but you must never be rude. Rude is being weak.
Ty, Margoto, niszczysz piękne i oryginalne kreacje stylistyczne, koncepcje cudne językowe.
Jesteś językową demolką.
- by Ebola ;)

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Miałabym z tym problem - w dowolną stronę. W ogóle nie widuję reklam książek (chyba, że za reklamę uznamy obecność na wystawie księgarni i/lub na wyspie w hp-markecie, ale to się, IMAO, nie liczy).
Ale jak wreszcie trafię na kampanię reklamową, to chyba z solidarności kupię produkt... :X
So many wankers - so little time...

Juhani
Laird of Theina Empire

Akurat tego całego Grey'a to w "Polityce" opisywali.

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Post autor: Młodzik »

Nie popadajmy w skrajności. Nie wszystko, co reklamowane, jest złe. O takim Eco też trąbią jak wyda powieść.

Juhani
Laird of Theina Empire

Młodzik pisze:Nie popadajmy w skrajności. Nie wszystko, co reklamowane, jest złe. O takim Eco też trąbią jak wyda powieść.
Masz całkowitą rację. Dlatego moje zachowanie traktuję raczej jako przypadłość i nie namawiam nikogo do naśladownictwa. Wielu ludzi egzystuje niemal wyłącznie dzięki popychaniu przez impulsy reklamowe. Wyjaśniałem tylko, dlaczego nie zamierzałem czytać tego Grey'a.

ODPOWIEDZ