Niepolecanki

o filmie, co nietrudno odgadnąć

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nosiwoda
Lord Ultor

Re: Niepolecanki

Post autor: nosiwoda »

Achika pisze:Oglądając "Grawitację" po raz trzeci w życiu miałam ochotę wyjść z kina w połowie seansu.
A pierwsze dwa razy siedziałaś rozemocjonowana na krawędzi fotela?
edit: ha, Achiko, poprawiaczko, przyłapałem Cię! Twe zdanie zrozumiałem tak, że oglądałaś "Grawitację" trzeci już raz i za trzecim razem Ci się odmieniło. Przecinki to jednak świetna sprawa :P

"Epic" jednak w miarę lubię. Chociaż faktycznie - postać ojca jest jakby wzięta z innej (slapstickowej) bajeczki. A co do nowej królowej, to od razu zgadłem, kto nią będzie.

Jeszcze co do mojego wychodzenia z kina - byłem tego bardzo bliski podczas tego jednego razu, gdy dałem się zaciągnąć na polski film. Było to "Półserio" i nie tknąłbym DVD z tym filmem nawet gdyby mi dopłacali (chyba że więcej niż 30 zł, wtedy mógłbym wziąć, spalić i kupić inny film). Polskie filmy to zło*.

*chyba że multum znajomych i portali zapewnia już po przejściu fali reklamowej, że to naprawdę dobry film - wtedy jest mniej więcej 20% szansa, że faktycznie film da się obejrzeć.
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny

Post autor: kiwaczek »

Serio o tym "Półserio"?
No to możemy spisywać protokół rozbieżności. Tyle, że ja go widziałem w TiVi i może z tego powodu się spodobało. ;)
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!

Awatar użytkownika
nosiwoda
Lord Ultor

Serio. Bez sensu, nudne, biedne. Mam tylko nadzieję, że nie każesz mi go sobie przypominać.
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny

Post autor: kiwaczek »

Trudno, żeby nie było biedne biorąc pod uwagę, jak to powstawało i za jakie pieniądze ;)
Nie, nie mam zamiaru Ci nic kazać. No chyba, że się "zapiszesz" do mojej firmy i trafisz pod moje skrzydełka... A wtedy... Znam całe mnóstwo fajnych rozkazów... ;)
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Post autor: Młodzik »

Byłem na Hobbicie.
No cóż, nadal pozostaję hejterem fimu Jacksona, ale jednocześnie zostałem fanbojem Smauga. Był bezbłędny w każdym calu i przerażający jak żaden inny. Bodaj najlepszy filmowy smok, jakiego widziałem. Tylko szkoda, że w tak słabym filmie. Ale jeśli komuś kasy nie szkoda, może śmiało iść, smokiem na pewno się nie zawiedzie :).
Specjalnie polazłem do kina IMAX, żeby sobie zobaczyć to ich 3D i szczerze mówiąc byłem bardzo zdziwiony, bo żadnego 3D nie widziałem. Zastanawia mnie, czym to było spowodowane.

Awatar użytkownika
jaynova
Klapaucjusz

Post autor: jaynova »

Może brakiem okularów na nosie? :)
"May God have mercy upon my enemies; they will need it." - Gen. George Patton.

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Post autor: Młodzik »

Wtedy by mnie irytował rozdwojony obraz :).

Awatar użytkownika
nosiwoda
Lord Ultor

Tegoroczne nominacje do antynagrody Węże. Doceńcie poświęcenie tych, którzy obejrzeli, żebyście Wy nie musieli.

Awatar użytkownika
Zanthia
Alchemik

Post autor: Zanthia »

Nie robi wrażenia, bo cały czas powtarza się kilka tych samych tytułów.
It's me - the man your man could smell like.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Nic nie oglądałam z tej listy, więc to chyba dobrze...?

Jestem kulturalnie upośledzona, chodzę tylko na filmy fantastyczne... :X
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Nie oglądałam nagrodzonych najgorszych filmów, ale mam nominację na kolejną listę.
Znaczy, obejrzałam "Herkulesa". :X
Zdawało mi się, że znam mity greckie. Zdawało mi się nawet, że wcale nieźle znam mity greckie. I retellingi mitów greckich... I ekranizacje... Bo mity greckie długo mi się nie nudziły za moich młodych lat.
Myliłam się.
Ten film dowiódł, że można sfilmować jeden z najpopularniejszych mitów tak, żeby absolutnie nic się nie zgadzało. Imiona zostały, ale bynajmniej nie przy postaciach. I nawet śliczne, komiksowe jatki niczego nie mogły uratować.
Bo to romansidło było. Ten film. Strasznie żałosne romansidło...
Fuj! :(((
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

Obejrzałam wreszcie Atlas chmur. I żałuję. Takiego spłycenia w stosunku do książki nie widziałam chyba od czasów Niekończącej się opowieści.
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
Q
Strategos

Post autor: Q »

nimfa bagienna pisze:Takiego spłycenia w stosunku do książki nie widziałam chyba od czasów Niekończącej się opowieści.
Tylko, że "Niekończąca się opowieść" była przynajmniej fajna, nimfo.
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

Xiri
Nexus 6

Post autor: Xiri »

Ale tylko pierwsza część. Druga i trzecia imo były okropne, zwłaszcza ostatnia, gdzie z mądrego i poważnego Falkora zrobili fajtłapę rzucającego dziecinnymi tekstami.

Awatar użytkownika
jaynova
Klapaucjusz

Post autor: jaynova »

Moim zdaniem najgorszą adaptacją fantasy był "Eragon", szczególnie w wersji z koszmarnym polskim dubbingiem.
"May God have mercy upon my enemies; they will need it." - Gen. George Patton.

ODPOWIEDZ