Niepolecanki
Moderator: RedAktorzy
- Kruger
- Zgred, tetryk i maruda
Re: Niepolecanki
Moja żona twierdzi, że to już po trailerze widać :)
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA
- nosiwoda
- Lord Ultor
Trailera nie widziałem, nabrałem się na zapowiedzi powrotu do genialnego ujęcia "To właśnie miłość".
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA
- Młodzik
- Yilanè
Hobbit
Uch, strasznie się zawiodłem. Pierwszy raz miałem wrażenie, że duży budżet filmowi zaszkodził. Natłok efektów specjalnych sprawił, że film wydawał się jakiś taki sterylny, sztuczny - kilkusetletnie królestwo krasnoludów wyglądało jakby zostało świeżo wybudowane, takie te kolumny (i etc.) były lśniące i gładkie.
Poza tym, Jackson pokazał, że brak mu jaj. Trylogia, która miała być prequelem do "Władcy Pierścieni" nie powinna być tak wierna książce, czuć ogromny dysonans. Z samej powieści filmowcy powinni wziąć sam suchy szkielet (a nawet mniej) i resztę całkowicie przerobić.
Ale i tak największym problemem "Hobbita" jest brak duszy. Wydawał się taki wymuszony, bez polotu, straszne to.
Uch, strasznie się zawiodłem. Pierwszy raz miałem wrażenie, że duży budżet filmowi zaszkodził. Natłok efektów specjalnych sprawił, że film wydawał się jakiś taki sterylny, sztuczny - kilkusetletnie królestwo krasnoludów wyglądało jakby zostało świeżo wybudowane, takie te kolumny (i etc.) były lśniące i gładkie.
Poza tym, Jackson pokazał, że brak mu jaj. Trylogia, która miała być prequelem do "Władcy Pierścieni" nie powinna być tak wierna książce, czuć ogromny dysonans. Z samej powieści filmowcy powinni wziąć sam suchy szkielet (a nawet mniej) i resztę całkowicie przerobić.
Ale i tak największym problemem "Hobbita" jest brak duszy. Wydawał się taki wymuszony, bez polotu, straszne to.
- Narsil
- Pćma
Gdyż ponieważ albowiem bo?Młodzik pisze:Trylogia, która miała być prequelem do "Władcy Pierścieni" nie powinna być tak wierna książce, czuć ogromny dysonans. Z samej powieści filmowcy powinni wziąć sam suchy szkielet (a nawet mniej) i resztę całkowicie przerobić.
"Malarstwo kończy się wtedy, kiedy można zawiesić obraz do góry nogami bez szkody dla odbiorcy."
- Małgorzata
- Gadulissima
Znaczy, już wyszła druga część? :XMłodzik pisze:Hobbit
So many wankers - so little time...
- nosiwoda
- Lord Ultor
A przede wszystkim: co wziąć, a co przerobić?Narsil pisze:Gdyż ponieważ albowiem bo?Młodzik pisze:Trylogia, która miała być prequelem do "Władcy Pierścieni" nie powinna być tak wierna książce, czuć ogromny dysonans. Z samej powieści filmowcy powinni wziąć sam suchy szkielet (a nawet mniej) i resztę całkowicie przerobić.
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA
- Achika
- Ośmioł
"1000 lat po Ziemi". Dawno czegoś tak głupiego nie widziałam:
- ludzkość opanowała technikę lotów międzyukładowych, ale do walki ma jedynie zaostrzone kije, o broni palnej nikt nie słyszał;
- źli obcy wyhodowali zwierzaki do niszczenia ludzkości: zwierzaki są ślepe (co nie przeszkadza im zwinnie ganiać po lesie, po mieście, po gorach i w ogóle wszędzie), a ludzi tropią węchem, wyczuwając hormony strachu. Ludzkość walczy ze zwierzakami za pomocą zaostrzonych kijów, nikt nie wpadl na to, żeby się choćby dezodorantem popsikać, skoro kluczowy jest węch;
- ludzkość opuściła Ziemię z powodu jej wyniszczenia i zatrucia. Po tysiącu lat Ziemia kipi życiem roślinnym i zwierzęcym, przy czym życie to wyewoluwoało w ciągu owego tysiąca lat (czy dla Amerykanów jest to okres nieogarnialny rozumem?...) w taki sposób, aby... specjalizować się w zabijaniu nieobecnych już ludzi.
- mój faworyt: tropikalna dżungla, która każdej nocy zamarza na kość. Bo tak.
Żeby było zabawniej, łyknęłabym pewnie dużą część tych idiotyzmów, gdyby akcja działa się na jakiejkolwiek ziemiopodobnej planecie. Ale musi się dziać na Ziemi, bo... bo tak. Uzasadnienia w fabule nie ma to żadnego.
- ludzkość opanowała technikę lotów międzyukładowych, ale do walki ma jedynie zaostrzone kije, o broni palnej nikt nie słyszał;
- źli obcy wyhodowali zwierzaki do niszczenia ludzkości: zwierzaki są ślepe (co nie przeszkadza im zwinnie ganiać po lesie, po mieście, po gorach i w ogóle wszędzie), a ludzi tropią węchem, wyczuwając hormony strachu. Ludzkość walczy ze zwierzakami za pomocą zaostrzonych kijów, nikt nie wpadl na to, żeby się choćby dezodorantem popsikać, skoro kluczowy jest węch;
- ludzkość opuściła Ziemię z powodu jej wyniszczenia i zatrucia. Po tysiącu lat Ziemia kipi życiem roślinnym i zwierzęcym, przy czym życie to wyewoluwoało w ciągu owego tysiąca lat (czy dla Amerykanów jest to okres nieogarnialny rozumem?...) w taki sposób, aby... specjalizować się w zabijaniu nieobecnych już ludzi.
- mój faworyt: tropikalna dżungla, która każdej nocy zamarza na kość. Bo tak.
Żeby było zabawniej, łyknęłabym pewnie dużą część tych idiotyzmów, gdyby akcja działa się na jakiejkolwiek ziemiopodobnej planecie. Ale musi się dziać na Ziemi, bo... bo tak. Uzasadnienia w fabule nie ma to żadnego.
Było pokolenie X, teraz jest pokolenie Ctrl + X.
-
- Laird of Theina Empire
Głupie, że aż gupie! Durnota na durnocie durnotę pogania. Nie widziałem tego dzieua, nawet się nie przymierzałem, ale teraz...dzięki Tobie, Achiko...może kiedyś...może choć raz... A widziałaś kiedyś taki produkt, jak "Yor, drapieżca z przyszłości"? A może to jest z serii Yor a drapieżca to tytuł, diabli wiedzą. Cudo, wierz mi! Tak gupie, że aż z zapartym tchem kiedyś obejrzałem, płacząc i turlając się ze śmiechu na przemian. Gorąco polecam, Achiko. Zabawa murowana!Achika pisze:"1000 lat po Ziemi". Dawno czegoś tak głupiego nie widziałam:.
- Narsil
- Pćma
Znaczy się, taki "Avatar" do sześcianu? Muszę obejrzeć. :DDDAchika pisze:"1000 lat po Ziemi". Dawno czegoś tak głupiego nie widziałam:
"Malarstwo kończy się wtedy, kiedy można zawiesić obraz do góry nogami bez szkody dla odbiorcy."
- Młodzik
- Yilanè
A którego "Avatara", masz na myśli, Narsilu? Ten reżyser parę lat temu popełnił grzech ciężki ekranizując jeden z najlepszych kreskówkowych seriali dla dzieciaków. Oryginalny tytuł to "Avatar" właśnie.
- Narsil
- Pćma
Tego, który był rimejkiem "Pocahontas". ;]
- Ilt
- Stalker
Jeśli ktoś nie widział niech rzuci okiem na ten Uczciwy Trailer (jak ktoś widział to też może rzucić okiem, a co! Łaskawy dzisiaj jestem ;] )Młodzik pisze:Ten reżyser parę lat temu popełnił grzech ciężki ekranizując jeden z najlepszych kreskówkowych seriali dla dzieciaków.
The mind is not a vessel to be filled but a fire to be kindled.
- Młodzik
- Yilanè
Swoją drogą, zastanawiam się, jaki dar przekonywania ma ten facet, że wytwórnie pozwalają mu marnować tyle kasy.
- Małgorzata
- Gadulissima
A te brednie pt. "After Earth" są w 3D? Bo ładne obrazki widać na zajawce, więc w 3D można oglądać. I chyba tylko w 3D... :X
So many wankers - so little time...
- Zanthia
- Alchemik
Może zamiast od razu oglądać, przeczytaj? Czytanie wzbogaca o 16 PLN niewyrzucone w błoto na bilet...
It's me - the man your man could smell like.