Niepolecanki

o filmie, co nietrudno odgadnąć

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Achika
Ośmioł

Re: Niepolecanki

Post autor: Achika »

Małgorzata pisze:A te brednie pt. "After Earth" są w 3D?
Dwuwymiarowo.

O, chyba spotkałam pierwszą w życiu osobę, ktora uważa, że 3D coś daje... :->
Było pokolenie X, teraz jest pokolenie Ctrl + X.

Awatar użytkownika
Cordeliane
Wynalazca KNS

Post autor: Cordeliane »

3D moim zdaniem daje coś wyłącznie w kinach IMAX. Przedwczoraj byłam na Star Treku 3D w zwykłej sali, po minucie zdjęłam okularki, bo efektów nie widziałam żadnych, a cały obraz nieznośnie mi pełgał. Aż się zastanawiałam, czy przez pomyłkę nie puścili nam zwykłej wersji. Sporo innych widzów również zdjęło okularki, ale połówek twardo siedział z nimi na nosie i twierdził, że efekty 3D są, tylko "subtelne" :)
Naciąganie, jak słowo daję...
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until they speak.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Achika pisze:
Małgorzata pisze:A te brednie pt. "After Earth" są w 3D?
Dwuwymiarowo.
Kicha. Daruję sobie zatem. :X
Achika pisze:O, chyba spotkałam pierwszą w życiu osobę, ktora uważa, że 3D coś daje... :->
Ładne obrazki! ŁADNE OBRAZKI!
Do kina chodziłam i chodzę na ładne obrazki.
Ponieważ jednak zaposiadłam przypadkiem wielki jak krowa monitor i jeszcze większy telewizor, 2D już mnie nie kręci. A 3D nie mam w domu, więc mogę chodzić do kina na ładne obrazki w trójwymiarze.
Oczywiście, dobra fabuła nie szkodzi żadnemu filmowi, ale jak nie ma dobrej fabuły (co ostatnimi czasy chyba staje się regułą), to przynajmniej są obrazki do oglądania - mogę się pozachwycać, jak ta technika się rozwija... :)))
Ostatecznie, kino to medium wizualne...

Cordieliane, IMAX jest git, ale nie jestem wybredna. Jak widać 3D, to OK. Jak dotąd na wszystkich filmach, które oglądałam, 3D działało jak należy, niezależnie od kina.
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
jaynova
Klapaucjusz

Post autor: jaynova »

Zadziwiający Burt Wonderstone - trzymać się z dala. Jak tak dobrzy aktorzy komediowi jak Steve Carrell i Jim Carrey, o Buscemim, Arkinie czy Gandolfinim nie wspominając mogli zagrać w takiej porażce. Idiotyczny scenariusz, w ogóle nieśmieszne dialogi, zero komizmu sytuacyjnego. Buuuuu!
"May God have mercy upon my enemies; they will need it." - Gen. George Patton.

Awatar użytkownika
nosiwoda
Lord Ultor

Post autor: nosiwoda »

Koffany, kiedy zobaczyłem na własne oczy, jakie gwiazdy grały w "Mali Agenci 3D"... Buscemi, Stallone (no dobra, ale jednak), Hayek, Clooney, Banderas, Cheech marin, Danny Trejo (jako Maczeta!!!!), Bill Paxton, Elijah Wood. Straszne.
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Polazłam na film, bo mi się spodobała zajawka.
Film, nie wiedzieć czemu, zatytułowany został "Byzantium" (dlaczego nie Bizancjum, pozostanie dla mnie na zawsze tajemnicą). No, ale brak spolszczenia to jeszcze nie taki znowu mankament.
"Intruza" ktoś pamięta? "Byzantium" to taki "Intruz" tylko zamiast fantastyki naukowej jest horror, czyli wampiry. I nawet główna bohaterka jest ta sama. :P
Poza tym nuda, nuda, nuda. I dziury fabularne. Tylko końcówka lepsza, bo w "Byzantium" jest klamra kompozycyjna.

Znaczy, nie polecam. Ani trochę. :(((

Awatar użytkownika
jaynova
Klapaucjusz

A momenty jakieś są? Gemma A. mnie kręci :)

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Post autor: Młodzik »

Nekrofil :P.
E: BP NMSP

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

jaynova pisze:A momenty jakieś są? Gemma A. mnie kręci :)
Jak w "Intruzie", Jaynovo. :P

Awatar użytkownika
jaynova
Klapaucjusz

Bueeeee!

Awatar użytkownika
jaynova
Klapaucjusz

Nowy "Percy Jackson i morze potworów" - uciekać. Pierwsza cześć nie była wybitna, ale dała się oglądać z pewną dozą przyjemności. Druga - dno.
Aktorzy grają tak, jakby mieli głęboko w d... cały ten film, a widz ma równie głęboko to co dziej się na ekranie i co będzie się działo dalej.
Efekty specjalne takie sobie - przeciętna dzisiejszego kina.

Może coś jeszcze napiszę, jak mi się zachce. Coś negatywnego o tym gniocie, w który zainwestowałem 28 zł.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Obejrzałam "Riddicka". W 2D, żeby była jasność, bo czemuś nie było w 3D. Ale nawet gdyby było w 3D, i tak bym się rozczarowała bezgranicznie. Nie dość, że fabularnie nie za bardzo wiedziałam, o co chodzi (co, rzecz jasna, nie miało żadnego znaczenia), to jeszcze wiało nudą i schematem tak wyświeconym, że żal patrzeć.
Fajne były oczy Riddicka (oczywiście) i jego chowaniec (komputerowa animacja, ale ładna).
I tyle. O reszcie szkoda gadać.

Wiedziałam, że nie można ufać progeniturze, zwłaszcza Progeniturze. On mnie namówił, entuzjazmem zaraził. I poszliśmy. I znowu pudło.

Pozostaje tylko mieć nadzieję, że "Grawitacja" okaże się lepsze. Przynajmniej jest w 3D... :X

Awatar użytkownika
Marchew
Kurdel

Post autor: Marchew »

Małgorzata pisze:Wiedziałam, że nie można ufać progeniturze, zwłaszcza Progeniturze. On mnie namówił, entuzjazmem zaraził. I poszliśmy. I znowu pudło.
A jemu się podobało? Bo mnie się trailer podobał, mimo że zdradzał całą fabułę i chyba nawet część zakończenia.
I pierwsze dwie części kiedyś widziałem, druga chyba nawet mi się...
Try not! Do or do not. There is no try.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Oczywiście, że jemu się podobało. I oboje uznaliśmy, że trailer jest git, więc idziemy. Po seansie nasze opinie okazały się rozbieżne. Pewnie dlatego, że mnie najbardziej podobał się "Pitch Black", a kolejna część i serial animowany - wcale. :)))

Awatar użytkownika
Marchew
Kurdel

Post autor: Marchew »

"Pitch Black" trochę mnie nudził... Przyznaję.
Try not! Do or do not. There is no try.

ODPOWIEDZ