Pisałem o wstępie. (W tym wypadku o "niewstępie), a ten jest Małgorzaty gadulissimy. I nie mam zamiaru w tym temacie wnosić żadnych pretensji. Jest zwięzły, oryginalny i z poczuciem humoru. Czegóż więcej chcieć?Millenium Falcon pisze: notkę na okładkę pisałam ja (i mnie się podobała ;P) i ewentualne pretensje proszę do mnie. Ale najlepiej w osobnym temacie o blurbach na ten przykład.
"Nawiedziny" - nasze wrażenia
Moderator: RedAktorzy
- emigrant
- Pćma
Indianin uzbrojony był w uk i tą mahawkę.
- kiwaczek
- szuwarowo-bagienny
No jak to czego? Żeby budził grozę jak to w zbiorkach ghoststory'owych byc powinno! :)emigrant pisze:Pisałem o wstępie. (...) Jest zwięzły, oryginalny i z poczuciem humoru. Czegóż więcej chcieć?
Sorki - MSPANC ;)
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!
- emigrant
- Pćma
Nie przypominam sobie, żeby C. się przyczepił do wstępu...
Ale, wiecie co? Było kilka recenzji pozytywnych i nic. Cisza. Jedna negatywna i krzyk na kilkanaście postów włącznie z zarzuceniem forumowiczowi (wiem, wiem Xanowi), że imigrował ( nie: emigrował) z innego forum. No, No...
Ale, wiecie co? Było kilka recenzji pozytywnych i nic. Cisza. Jedna negatywna i krzyk na kilkanaście postów włącznie z zarzuceniem forumowiczowi (wiem, wiem Xanowi), że imigrował ( nie: emigrował) z innego forum. No, No...
- Ebola
- Straszny Wirus
TWA? Oczywiście, jasne, że tak. Moi są mojsi, niż twojsi :P
Xan, no, do jasnej Brunhildy, co Ty, na forum SFFH nie bywasz? <uwaga! to było pytanie retoryczne> Ja śledzę - przynajmniej Literaturę oraz Mistrzów i Małgorzaty - i nie raz, nie dwa szczęką zamiatam podłogę, kiedy czytam, komu tam klaszczecie i za co. Tylko i wyłącznie dlatego, że autorzy są wasi, bo walorów tekstu trudno było się doszukać.
Żeby było jasne, wcale się tego nie czepiam. To jest normalne, taka homo sapanta natura, że hołubi swoich. Że ich zachęca, chwali i preferuje, a nieswoich ocenia inaczej.
Cichowlasa nie czepiamy się dlatego, że się czepił. Tylko za to czego się czepił. A czepił się, ni mniej, ni więcej, tego, że dostał inny towar niż chciał, choć nikt mu nie sugerował, że to jest właśnie to czego chciał. I nawet nie może powiedzieć, że to kłamliwa reklama była, bo nie była kłamliwa. Nikt mu nie obiecywał towaru, co do którego on <Cichowlas> sobie ubrdał, że go dostanie. No, sorry, trza być świadomym konsumentem w dzisiejszych czasach.;)
I, xan4, oczywiście, że MY jesteśmy piękni i mądrzy, a przynajmniej JA, na pewno ;) Masz zamiar zanegować to twierdzenie? :)
Nie po to robiłam sobie wczoraj maseczkę kolagenową, żeby jakiś facet negował moje estetyczne walory. FOCH!
Xan, no, do jasnej Brunhildy, co Ty, na forum SFFH nie bywasz? <uwaga! to było pytanie retoryczne> Ja śledzę - przynajmniej Literaturę oraz Mistrzów i Małgorzaty - i nie raz, nie dwa szczęką zamiatam podłogę, kiedy czytam, komu tam klaszczecie i za co. Tylko i wyłącznie dlatego, że autorzy są wasi, bo walorów tekstu trudno było się doszukać.
Żeby było jasne, wcale się tego nie czepiam. To jest normalne, taka homo sapanta natura, że hołubi swoich. Że ich zachęca, chwali i preferuje, a nieswoich ocenia inaczej.
Cichowlasa nie czepiamy się dlatego, że się czepił. Tylko za to czego się czepił. A czepił się, ni mniej, ni więcej, tego, że dostał inny towar niż chciał, choć nikt mu nie sugerował, że to jest właśnie to czego chciał. I nawet nie może powiedzieć, że to kłamliwa reklama była, bo nie była kłamliwa. Nikt mu nie obiecywał towaru, co do którego on <Cichowlas> sobie ubrdał, że go dostanie. No, sorry, trza być świadomym konsumentem w dzisiejszych czasach.;)
I, xan4, oczywiście, że MY jesteśmy piękni i mądrzy, a przynajmniej JA, na pewno ;) Masz zamiar zanegować to twierdzenie? :)
Nie po to robiłam sobie wczoraj maseczkę kolagenową, żeby jakiś facet negował moje estetyczne walory. FOCH!
Jedz szczaw i mirabelki, a będziesz, bracie, wielki!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!
Wzrúsz Wirúsa!
- xan4
- Sepulka
Nie chciałem się już odzywać, ale wywołany do tablicy przez Ebolę ...
Nareszcie ktoś mi normalnie odpisał :)
Na forum SFFiH też śledzę przede wszystkim Literaturę oraz Mistrzów i Małgorzaty (no i oczywiście moje ukochane szorty), reszta nie za bardzo mnie interesuje i tak, zgadzam się, że tam też jest TWA. Pewno też w jakiejś części do niego należę. Czasami jednak przecierałem oczy ze zdumienia po przeczytaniu niektórych recenzji. Co do mnie, to staram się, aby moje posty, oceny, były naprawdę moje. Na zasadzie, że coś podobałomisie czy niepodobałomisie. Oceniam pomysł, czy tekst mnie ruszył, czy wykonanie nie zepsuło mi odbioru tekstu. I niestety część moich ocen zostało odebranych przez niektórych, jak powiedzmy, niewłaściwe zachowanie.
Zgadzam się również z Tobą, że tego się nie da uniknąć. Pewnie jak bym umieścił opowiadanie w Nawiedzinach (ale za wysokie progi, niestety), też recenzja C. by mi się nie podobała, ale na pewno nie zareagowałbym tak jak Trolliszcze (to dla przykładu Trolliszcze, nie musisz mi odpowiadać).
Dzięki za wyjaśnienie odnośnie czepiania Cichowlasa, teraz rozumiem o co chodziło, chociaż z postów nie do końca to wynikało (znowu według mnie :P).
I oczywiście, że nie zaneguję, że jesteś piękna i mądra :)
Natomiast na tyle mnie zaintrygowałaś, że mam nadzieję, że kiedyś zamienimy parę słów w realu na temat literatury :)
Nareszcie ktoś mi normalnie odpisał :)
Na forum SFFiH też śledzę przede wszystkim Literaturę oraz Mistrzów i Małgorzaty (no i oczywiście moje ukochane szorty), reszta nie za bardzo mnie interesuje i tak, zgadzam się, że tam też jest TWA. Pewno też w jakiejś części do niego należę. Czasami jednak przecierałem oczy ze zdumienia po przeczytaniu niektórych recenzji. Co do mnie, to staram się, aby moje posty, oceny, były naprawdę moje. Na zasadzie, że coś podobałomisie czy niepodobałomisie. Oceniam pomysł, czy tekst mnie ruszył, czy wykonanie nie zepsuło mi odbioru tekstu. I niestety część moich ocen zostało odebranych przez niektórych, jak powiedzmy, niewłaściwe zachowanie.
Zgadzam się również z Tobą, że tego się nie da uniknąć. Pewnie jak bym umieścił opowiadanie w Nawiedzinach (ale za wysokie progi, niestety), też recenzja C. by mi się nie podobała, ale na pewno nie zareagowałbym tak jak Trolliszcze (to dla przykładu Trolliszcze, nie musisz mi odpowiadać).
Dzięki za wyjaśnienie odnośnie czepiania Cichowlasa, teraz rozumiem o co chodziło, chociaż z postów nie do końca to wynikało (znowu według mnie :P).
I oczywiście, że nie zaneguję, że jesteś piękna i mądra :)
Natomiast na tyle mnie zaintrygowałaś, że mam nadzieję, że kiedyś zamienimy parę słów w realu na temat literatury :)
Tatuś Muminków
- Ebola
- Straszny Wirus
Musisz przyjechać na SKOFę kiedyś :), gorzej, jeśli stwierdzisz,
że ani piękna, ani mądra*
"Mi się" lub "misie" jest w porzo, jeśli zostało zaznaczone. Jeśli zamierzamy robić za autorytet, to insza sprawa, degstibus wont!
*)To kokieteria była, jakby ktoś nie załapał! Pamiętajcie, ze jako admin nie mogę wprawdzie w niczym Wam pomóc, ale zaszkodzić zawsze. Ho ho hooo, że tak Mikołajem polecę. W końcu listopad jest, czas świątecznych promocji :P
że ani piękna, ani mądra*
"Mi się" lub "misie" jest w porzo, jeśli zostało zaznaczone. Jeśli zamierzamy robić za autorytet, to insza sprawa, degstibus wont!
*)To kokieteria była, jakby ktoś nie załapał! Pamiętajcie, ze jako admin nie mogę wprawdzie w niczym Wam pomóc, ale zaszkodzić zawsze. Ho ho hooo, że tak Mikołajem polecę. W końcu listopad jest, czas świątecznych promocji :P
Wzrúsz Wirúsa!
Wzrúsz Wirúsa!
- Baranek
- Mamun
-
- Psztymulec
- Millenium Falcon
- Saperka
Napisz o tym kryzysie np. do NF. ;>Baranek pisze:zdołowaliście mnie. i zafunowaliście mi niezły kryzys tożsamości. bo moje teksty ukazały się i w antologii, i w SFFiH. i teraz nie wiem czy jestem 'wasz', 'nasz' czy 'ich'. i na jakim forum jestem. na 'swoim', 'naszym', 'waszym', czy może, boże broń. 'ichnim'.
BPNMSP
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper
- emigrant
- Pćma
Ho, ho! Tego to ja nie wiedziałem... Ale fajowo! Piekiełko zupełnie jak w mainstreamie... A, kto w świecie sf robi za Salonik Wyborczej?Ebola pisze:TWA? Oczywiście, jasne, że tak. Moi są mojsi, niż twojsi :P
Xan, no, do jasnej Brunhildy, co Ty, na forum SFFH nie bywasz? <uwaga! to było pytanie retoryczne> Ja śledzę - przynajmniej Literaturę oraz Mistrzów i Małgorzaty - i nie raz, nie dwa szczęką zamiatam podłogę, kiedy czytam, komu tam klaszczecie i za co.
- Ebola
- Straszny Wirus
Znaczy, jest najszy niż onszy. I git, trzeba go tylko zaznaczyć. Baraaaankuuu, no, chodź, chodź, pogadamy ontopicznie o Twoim opowiadaniu, a to rozpalone żelazo, to nic, tak sobie macham, patrzę, leży to podniosłam, jeszcze się kto poparzy.xan4 pisze:Baranek jest tylko jeden. Nasz wspólny. Uniwersalny :)
Offtopicznie
Eee tam, mainstream nam do pięt nie sięga.emigrant pisze:Piekiełko zupełnie jak w mainstreamie...
Wzrúsz Wirúsa!
Wzrúsz Wirúsa!
- Millenium Falcon
- Saperka
A tak offtopicznie... mianem "baranka" zwykłam określać naturalny stan owłosienia na mej szlachetnej łepetynie. Więc, bez żadnych podtekstów, oznajmiam, że baranek jest mój. Dbam o niego, myję, szczotkuję i regularnie podcinam.
ŻGC
- Baranek
- Mamun
Ała, zatem zostałem napiętnowany. i nie jest to bynajmniej piętno hańbiące. będę je nosił z dumą po morzach i oceanach, wróć!, po łąkach i pastwiskach, wróć! w ogóle będę je nosił. z dumą. tak!
Millenium Falcon, ja, podobnie jak Twój baranek, jestem myty (a właściwie to sam się muszę myć, kurde) i chociaż nie bardzo już mam co szczotkować, staram się przynajmniej regularnie podcinać. a od czasu do czasu nawet porządnie wciąć.
a żeby, mimo wszystko, nawiązać do tematu...
od samego początku się zastanawiam, czego Wy właściwie chcecie od tej okładki? przecież jest całkiem ładna.
Millenium Falcon, ja, podobnie jak Twój baranek, jestem myty (a właściwie to sam się muszę myć, kurde) i chociaż nie bardzo już mam co szczotkować, staram się przynajmniej regularnie podcinać. a od czasu do czasu nawet porządnie wciąć.
a żeby, mimo wszystko, nawiązać do tematu...
od samego początku się zastanawiam, czego Wy właściwie chcecie od tej okładki? przecież jest całkiem ładna.