Poszukiwany, poszukiwana, czyli rzecz o książkach
Moderator: RedAktorzy
- nosiwoda
- Lord Ultor
-
- Laird of Theina Empire
- Zanthia
- Alchemik
Niezupełnie. Mark Twain był wojującym demokratą i antyrojalistą. Mogło niechcący (albo chcący, tak jak w Księciu i Żebraku) przesiąknąć agitpropka. Żadna wymyślna manipulacja, po prostu otwarcie mówił o swojej wierze w równość ludzi i zajadle atakował monarchię, religijne instytucje i pochodne jako wyróżniające jednostki.
It's me - the man your man could smell like.
- mr.maras
- C3PO
- anaid
- Sepulka
Może szanowni koledzy i koleżanki polecą jakieś dobre książki w stylu "Obca" (+ następne części) Diany Gabaldon lub "Mroczny Sekret" (+ następne części) Libby Bray? Bardzo zależy mi żeby nie było tam żadnych wampirów, demonów, aniołów, zombi, wilkołaków i innych z piekła rodem dziadów. Lubię książki w których dużo się dzieje, ale gdy nie jest to do końca oderwane od rzeczywistości. Motywy historyczne bardzo mile widziane. Pomożcie!
Táimse im' chodladh is ná dúistear mé
- Małgorzata
- Gadulissima
- ElGeneral
- Mistrz Jedi
Przeczytaj "Czarne okręty" Joe Alexa. IMVHO najlepsza przygodowa książka, na jaką trafiłem.anaid pisze:Może szanowni koledzy i koleżanki polecą jakieś dobre książki w stylu "Obca" (+ następne części) Diany Gabaldon lub "Mroczny Sekret" (+ następne części) Libby Bray? Bardzo zależy mi żeby nie było tam żadnych wampirów, demonów, aniołów, zombi, wilkołaków i innych z piekła rodem dziadów. Lubię książki w których dużo się dzieje, ale gdy nie jest to do końca oderwane od rzeczywistości. Motywy historyczne bardzo mile widziane. Pomożcie!
Takie jest moje zdanie w tej materii, a oprócz tego uważam, że Kartagina powinna być zburzona.
- Kruger
- Zgred, tetryk i maruda
Zaposzukowuję do przeczytania książek brytyjskiego pisarza Iaina Banksa. Ze sporej nawet kolekcji jego dzieł w Polszy (wedle Wikipedii) wydano:
- 5 powieści mainstreamu z których 3 już mam.
- 4 powieści S-F z których dwie mam (lub niebawem mieć będę).
Jeśli więc ktoś posiada i byłby skłonny:
- sprzedać (bez morderczej marży :) )
- na mój koszt przesłać (wypożyczyć) mi do przeczytania, oddaję na 100% i powstrzymam się od zaginania kartek, łamania grzbietów i czytania przy jedzeniu;
to byłbym BARDZO zobowiązany. A oto lista tytułów którymi jestem zainteresowany:
- Fabryka os
- Most
- Gracz
- Qpa strachu.
- 5 powieści mainstreamu z których 3 już mam.
- 4 powieści S-F z których dwie mam (lub niebawem mieć będę).
Jeśli więc ktoś posiada i byłby skłonny:
- sprzedać (bez morderczej marży :) )
- na mój koszt przesłać (wypożyczyć) mi do przeczytania, oddaję na 100% i powstrzymam się od zaginania kartek, łamania grzbietów i czytania przy jedzeniu;
to byłbym BARDZO zobowiązany. A oto lista tytułów którymi jestem zainteresowany:
- Fabryka os
- Most
- Gracz
- Qpa strachu.
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA
- nosiwoda
- Lord Ultor