Ostatnio czytaliśmy ver. 2
Moderator: RedAktorzy
-
- Laird of Theina Empire
Re: Ostatnio czytaliśmy ver. 2
Przeoczeni kiedyś Władcy marionetek Heinleina. Coś widocznie wówczas nade mną czuwało, nie pozwalając mi sięgnąć po tę pozycję. Teraz przestało.
-
- Sepulka
Czytam Poker z Pitagorasem Marcusa du Sautoy. Książka o... matematyce. Jakby mi ktoś powiedział kiedyś, że będę się zachwycała liczbami pierwszymi czy bryłami platońskimi. Jestem podobno beznadziejnym przypadkiem tępoty matematycznej (tak twierdziła moja matematyczka), ale czytam z zapartym tchem.
- hundzia
- Złomek forumowy
jak mogłeś przeoczyć te duchy przenikające przez werandę? I całe miasteczko między nogami aniołów :PJuhani pisze:Przeoczeni kiedyś Władcy marionetek Heinleina. Coś widocznie wówczas nade mną czuwało, nie pozwalając mi sięgnąć po tę pozycję. Teraz przestało.
Wzrúsz Wirúsa!
Wł%aś)&nie cz.yszc/.zę kl]a1!wia;túr*ę
- Cordeliane
- Wynalazca KNS
Albo jest już zbyt późno i ja czegoś nie rozumiem, albo czytałyśmy jakichś innych Władców Marionetek :)hundzia pisze:jak mogłeś przeoczyć te duchy przenikające przez werandę? I całe miasteczko między nogami aniołów :PJuhani pisze:Przeoczeni kiedyś Władcy marionetek Heinleina. Coś widocznie wówczas nade mną czuwało, nie pozwalając mi sięgnąć po tę pozycję. Teraz przestało.
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until they speak.
- hundzia
- Złomek forumowy
Gdzie ostateczny rozdział 35. to: Właśnie wyruszamy na Tytana. Każdy z członków wyprawy pisze taki raport, na wypadek, gdyby coś się stało i mielibyśmy nie wrócić. edit. macie rację...
pomylilam książki. Władcy marionetek Heinleina i Kosmiczne Marionetki Dicka! Te z nogami anioła :D
pomylilam książki. Władcy marionetek Heinleina i Kosmiczne Marionetki Dicka! Te z nogami anioła :D
Wzrúsz Wirúsa!
- Cordeliane
- Wynalazca KNS
Właśnie przed chwilą też do tego doszłam, ale przez moment mi zamąciłaś :Dhundzia pisze:macie rację...
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until they speak.
- hundzia
- Złomek forumowy
No, ile jeszcze pozwolicie mi pić, zanim padnę?
Wzrúsz Wirúsa!
-
- Laird of Theina Empire
Jak padniesz, to już nie pozwolimy. Swoja drogą, ile trzeba soku wychlać, żeby doprowadzić się do takiego stanu?!hundzia pisze:No, ile jeszcze pozwolicie mi pić, zanim padnę?
- Metallic
- Kadet Pirx
Przeczytałem Podziemia Veniss. Chyba mam w sobie coś z turpisty, bo mi się podobało.
"...handlarz starym książkami odkrywa, że jego zarośnięte chwastami, najzwyklejsze w świecie podwórko jest znacznie dłuższe, niż się wydaje - w istocie sięga ono aż do samych bram piekieł."
- Młodzik
- Yilanè
Nie tylko tobie :). Ale ja zdecydowanie bardziej wolę "Shrieka: Posłowie".
- Metallic
- Kadet Pirx
Z tej samej serii kupiłem sobie też "Listy z Hadesu. Punktown", jestem gdzieś na początku, ale klimat trzyma. I jest podobnie, znaczy - brzydko i odpychająco.
"...handlarz starym książkami odkrywa, że jego zarośnięte chwastami, najzwyklejsze w świecie podwórko jest znacznie dłuższe, niż się wydaje - w istocie sięga ono aż do samych bram piekieł."
- Młodzik
- Yilanè
Hmm... od miesiąca trzymam na dysku niepochlebną recenzję "Listów", chyba trzeba ją wysłać do odpowiedniej osoby.
- Ebola
- Straszny Wirus
Trzeba. Szczególnie, jeśli niepochlebna. Niepochlebne recenzje są fajne. :)
Jedz szczaw i mirabelki, a będziesz, bracie, wielki!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!
- Keiko
- Stalker
Monika Całkiewicz - "Oględziny zwłok i miejsca ich znalezienia".
Dość dobrze się to czytało w poczekalni u lekarza :P
Dziwnym trafem budziłam niezdrowe zainteresowanie wśród współczekaczy :D
Objętościowo książka nie imponuje ale polecam wszystkim, ze zbyt wielką wiarą w bajkę pt. "CSI" ;)
Dość dobrze się to czytało w poczekalni u lekarza :P
Dziwnym trafem budziłam niezdrowe zainteresowanie wśród współczekaczy :D
Objętościowo książka nie imponuje ale polecam wszystkim, ze zbyt wielką wiarą w bajkę pt. "CSI" ;)
Wzrúsz Wirúsa!
Ha! Będziemy nieśmiertelni! To nie historia nas osądzi, lecz my osądzimy ją! (Małgorzata)
Ha! Będziemy nieśmiertelni! To nie historia nas osądzi, lecz my osądzimy ją! (Małgorzata)
-
- Laird of Theina Empire
"Cmentarna planeta" Clifforda D. Simaka. Dlaczego nie wiedziałem, że on oprócz wspaniałych dzieł, pisał też debilne książki dla debili?! Teraz już wiem, ale kosztowało mnie to przeczytanie tej pozycji. Nigdy więcej! Pisarze nie powinni robić tego innym ludziom.