Ostatnio graliśmy...

Gry komputerowe i konsolowe, smaczne i zdrowe

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oLari
Fargi

Post autor: oLari »

Gram w Two Worlds i na razie bardzo mi się podoba. Świat olbrzymi i dosyć niebezpieczny, nawet na drogach (grę zrobili polacy to i drogi niebezpieczne), wrogowie-wilki, niedźwiadki, żmijki, zajączki(groźne bestie- ani ich dogonić), orki itp. Wymagania ma spore, ale w porównaniu do Gothica zajeżdżę każdy sprzęt 3 to gra chodzi jak Ferrari na autobahnie (nach Berlin, a nie nach Poznań). Misje są dobrze opisane i pokazane na mapie świata. Kapliczek uzdrawiających, odnawiających manę i reszty tego śmiecia budowlanego aż za dużo; kupców jak w Częstochowie na odpuście. Wady: dziwacznie poruszają się wszystkie żywe stworzenia na terenie górzystym- czyli wszędzie.

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny

Post autor: kiwaczek »

A ja ciągnę jednocześnie NWN 2 i Battlefielda 2 (z dodatkiem Speciall Forces) po sieci, rzecz jasna.

I jest fajnie, ino czasu na to nie mam zbyt wiele. Nic to, gier starczy na dłużej ;)
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!

Awatar użytkownika
Czarna
Mamun

Post autor: Czarna »

Hitokiri pisze:A ja ostatnio grałam w Icy tower. Nieskomplikowana gierka - masz ludzika, skaczesz nim po różnych kładkach, deseczkach, cegiełkach i twoim zadaniem jest dostać się coraz wyżej. Na początku jest prosto, ale potem już nie. Dobra gierka, na relaks ;)
Grałam! A ile to razy chciałam wyrzucic komputer przez okno przy tej grze ;-) Ach, piękne czasy ;-)

Awatar użytkownika
taki jeden tetrix
Niezamężny

Post autor: taki jeden tetrix »

Najpierw rzućcie okiem na trailer: o, tu.

A teraz, jeśli wola, do boju!
"Anyone who's proud of their country is either a thug or just hasn't read enough history yet" (Richard Morgan, Black Man)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)

Awatar użytkownika
Ignatius Fireblade
Kameleon Super

Post autor: Ignatius Fireblade »

TJT, to jes prawdziwe cudeńko :] Miodny rozluźniacz biurowy :D
FTSL
- Na koniec zadam ci tylko jedno pytanie. Co ci wyryć na nagrobku?
- Napisz: "Nie ma lekarstwa na brak rozumu".
"Black Lagoon" #10 Calm down, two men PT2

Awatar użytkownika
Sosnechristo
Mamun

Post autor: Sosnechristo »

Czarna pisze:
Hitokiri pisze:A ja ostatnio grałam w Icy tower. Nieskomplikowana gierka - masz ludzika, skaczesz nim po różnych kładkach, deseczkach, cegiełkach i twoim zadaniem jest dostać się coraz wyżej. Na początku jest prosto, ale potem już nie. Dobra gierka, na relaks ;)
Grałam! A ile to razy chciałam wyrzucic komputer przez okno przy tej grze ;-) Ach, piękne czasy ;-)
Hehe, trzaskało się w to z kumplami, oj, trzaskało. Zwłaszcza na lekcjach informatyki.

A ostatnio przeszedłem znowu dodatek do BG 2. Tym razem postanowiłem zaliczyć wszystkie questy, ale to wszystkie i wszystkie :) W sumie nie zrobiłem tylko zadania z pantalonamia, a i to ze względów technicznych (trzeba najpierw przejść BG 1, z tego co słyszałem.

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

Tamdaradej pisze:Hehe, trzaskało się w to z kumplami, oj, trzaskało. Zwłaszcza na lekcjach informatyki.
Bo Icy Tower to jest gra idealna na informatykę :D Właśnie na lekcji poraz pierwszy miałam z nią kontakt :)
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Awatar użytkownika
Sexy Babe
Fargi

Post autor: Sexy Babe »

Pewnie niczym nie zabłysnę, ale przeszedłem Halflajfa 2. Aaale gra :) Mam wreszcie na czym to się wożę. 1280x800, pełne detale, hadeery, pełna płynność. Zdecydowanie najlepsza tego typu w jaką grałem.
Po wypłacie kupuję One-packa przez neta.
Hołg, powiedziałem.
Zbyt mało pamięci lub miejsca na dysku aby...

Awatar użytkownika
Ignatius Fireblade
Kameleon Super

Post autor: Ignatius Fireblade »

Postanowiłem odpalić pierwszego Spellforce'a... Kurka wodna. Znów mnie wciągnęło XD Grałem wczoraj do 1:30 w nocy =.= A dziś pobudka była o 5:30... Ledwo żyję =.= Ale grało się mioooodnie :D
- Na koniec zadam ci tylko jedno pytanie. Co ci wyryć na nagrobku?
- Napisz: "Nie ma lekarstwa na brak rozumu".
"Black Lagoon" #10 Calm down, two men PT2

Awatar użytkownika
Czarna
Mamun

Post autor: Czarna »

Nie wiem czy kiedyś było mowa na tym forum o grach z serii Tomb Raider, i czy w ogóle podchodzi wam ta gra. Spytam się jednak, mieliście stycznośc z najnowszą odsłoną, Tomb Raider Legends? Jak według was wypadła? Dla mnie zdecydowanie nie ma już tego co w starszych częściach, grałam bez większych emocji. Grafika miodzio, pościg na motorze super, strzelaniny ok, więcej jest dynamiki w ruchach Lary, ale mimo wszystko to już nie jest to co dawniej.

Awatar użytkownika
Sosnechristo
Mamun

Post autor: Sosnechristo »

Grałem w któregoś z pierwszych TRów. Całkiem miło spędzone 2-3 godziny :)

Awatar użytkownika
oLari
Fargi

Post autor: oLari »

Ignatius Fireblade pisze:Postanowiłem odpalić pierwszego Spellforce'a... Kurka wodna. Znów mnie wciągnęło XD Grałem wczoraj do 1:30 w nocy =.= A dziś pobudka była o 5:30... Ledwo żyję =.= Ale grało się mioooodnie :D
Musiałeś mi o tej grze przypominać? Znowu zainstalowałem i przechodzę piąty raz. Poziom trudności w niektórych misjach z dodatków jest porażający. Misja Clocktower jest koszmarnie trudna - trzy dni ją przechodziłem. Zagadki takie, że każda gra przygodowa przy niej wygląda jak zadanie dla 5-latka.
A Spellforce 2 to też miód, niedawno kupiłem i gra wciągnęła mnie podobnie jak część pierwsza. Niestety, jest o wiele mniej rozbudowana pod względem rozwoju postaci oraz rozbudowy bazy. Mniej budynków, surowców do wydobycia, brak żywności (!!!), ale w trakcie gry nie odczuwa się tego jako braku.

Awatar użytkownika
Lafcadio
Nexus 6

Post autor: Lafcadio »

Dungeon Siege , który fabularnie jest wszystkim tym co w fantasy najgorsze ;D Ale gra się całkiem nieźle, a z racji braku ambicji w grach gram na najniższym poziomie trudności i bawię się wyśmienicie ;]
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.

Awatar użytkownika
Marcin Robert
Niegrzeszny Mag

Post autor: Marcin Robert »

Gram sobie teraz w "Europa Universalis: Mroczne Wieki". Wprawdzie w wersję podstawową (niezbyt dopracowaną), ale nie przeszkadza mi to, bo i tak wkrótce przeniosę się na EU II, tak, że będę sobie grał bez przerwy od 26 grudnia 1066 do 30 grudnia 1819 roku.

Awatar użytkownika
Korowiow
Ośmioł

Post autor: Korowiow »

Marcin Robert pisze:Gram sobie teraz w "Europa Universalis: Mroczne Wieki". Wprawdzie w wersję podstawową (niezbyt dopracowaną), ale nie przeszkadza mi to, bo i tak wkrótce przeniosę się na EU II, tak, że będę sobie grał bez przerwy od 26 grudnia 1066 do 30 grudnia 1819 roku.
Jakim krajem grasz?
Zjednoczony blok wszelkiego wstecznictwa

ODPOWIEDZ