Ostatnio graliśmy...
Moderator: RedAktorzy
- oLari
- Fargi
Gram w Two Worlds i na razie bardzo mi się podoba. Świat olbrzymi i dosyć niebezpieczny, nawet na drogach (grę zrobili polacy to i drogi niebezpieczne), wrogowie-wilki, niedźwiadki, żmijki, zajączki(groźne bestie- ani ich dogonić), orki itp. Wymagania ma spore, ale w porównaniu do Gothica zajeżdżę każdy sprzęt 3 to gra chodzi jak Ferrari na autobahnie (nach Berlin, a nie nach Poznań). Misje są dobrze opisane i pokazane na mapie świata. Kapliczek uzdrawiających, odnawiających manę i reszty tego śmiecia budowlanego aż za dużo; kupców jak w Częstochowie na odpuście. Wady: dziwacznie poruszają się wszystkie żywe stworzenia na terenie górzystym- czyli wszędzie.
- kiwaczek
- szuwarowo-bagienny
- Czarna
- Mamun
Grałam! A ile to razy chciałam wyrzucic komputer przez okno przy tej grze ;-) Ach, piękne czasy ;-)Hitokiri pisze:A ja ostatnio grałam w Icy tower. Nieskomplikowana gierka - masz ludzika, skaczesz nim po różnych kładkach, deseczkach, cegiełkach i twoim zadaniem jest dostać się coraz wyżej. Na początku jest prosto, ale potem już nie. Dobra gierka, na relaks ;)
- taki jeden tetrix
- Niezamężny
- Ignatius Fireblade
- Kameleon Super
- Sosnechristo
- Mamun
Hehe, trzaskało się w to z kumplami, oj, trzaskało. Zwłaszcza na lekcjach informatyki.Czarna pisze:Grałam! A ile to razy chciałam wyrzucic komputer przez okno przy tej grze ;-) Ach, piękne czasy ;-)Hitokiri pisze:A ja ostatnio grałam w Icy tower. Nieskomplikowana gierka - masz ludzika, skaczesz nim po różnych kładkach, deseczkach, cegiełkach i twoim zadaniem jest dostać się coraz wyżej. Na początku jest prosto, ale potem już nie. Dobra gierka, na relaks ;)
A ostatnio przeszedłem znowu dodatek do BG 2. Tym razem postanowiłem zaliczyć wszystkie questy, ale to wszystkie i wszystkie :) W sumie nie zrobiłem tylko zadania z pantalonamia, a i to ze względów technicznych (trzeba najpierw przejść BG 1, z tego co słyszałem.
- Hitokiri
- Nexus 6
Bo Icy Tower to jest gra idealna na informatykę :D Właśnie na lekcji poraz pierwszy miałam z nią kontakt :)Tamdaradej pisze:Hehe, trzaskało się w to z kumplami, oj, trzaskało. Zwłaszcza na lekcjach informatyki.
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"
Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!
"Ania, warzywa cię szukały!"
Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!
- Sexy Babe
- Fargi
Pewnie niczym nie zabłysnę, ale przeszedłem Halflajfa 2. Aaale gra :) Mam wreszcie na czym to się wożę. 1280x800, pełne detale, hadeery, pełna płynność. Zdecydowanie najlepsza tego typu w jaką grałem.
Po wypłacie kupuję One-packa przez neta.
Hołg, powiedziałem.
Po wypłacie kupuję One-packa przez neta.
Hołg, powiedziałem.
Zbyt mało pamięci lub miejsca na dysku aby...
- Ignatius Fireblade
- Kameleon Super
Postanowiłem odpalić pierwszego Spellforce'a... Kurka wodna. Znów mnie wciągnęło XD Grałem wczoraj do 1:30 w nocy =.= A dziś pobudka była o 5:30... Ledwo żyję =.= Ale grało się mioooodnie :D
- Na koniec zadam ci tylko jedno pytanie. Co ci wyryć na nagrobku?
- Napisz: "Nie ma lekarstwa na brak rozumu".
"Black Lagoon" #10 Calm down, two men PT2
- Napisz: "Nie ma lekarstwa na brak rozumu".
"Black Lagoon" #10 Calm down, two men PT2
- Czarna
- Mamun
Nie wiem czy kiedyś było mowa na tym forum o grach z serii Tomb Raider, i czy w ogóle podchodzi wam ta gra. Spytam się jednak, mieliście stycznośc z najnowszą odsłoną, Tomb Raider Legends? Jak według was wypadła? Dla mnie zdecydowanie nie ma już tego co w starszych częściach, grałam bez większych emocji. Grafika miodzio, pościg na motorze super, strzelaniny ok, więcej jest dynamiki w ruchach Lary, ale mimo wszystko to już nie jest to co dawniej.
- Sosnechristo
- Mamun
- oLari
- Fargi
Musiałeś mi o tej grze przypominać? Znowu zainstalowałem i przechodzę piąty raz. Poziom trudności w niektórych misjach z dodatków jest porażający. Misja Clocktower jest koszmarnie trudna - trzy dni ją przechodziłem. Zagadki takie, że każda gra przygodowa przy niej wygląda jak zadanie dla 5-latka.Ignatius Fireblade pisze:Postanowiłem odpalić pierwszego Spellforce'a... Kurka wodna. Znów mnie wciągnęło XD Grałem wczoraj do 1:30 w nocy =.= A dziś pobudka była o 5:30... Ledwo żyję =.= Ale grało się mioooodnie :D
A Spellforce 2 to też miód, niedawno kupiłem i gra wciągnęła mnie podobnie jak część pierwsza. Niestety, jest o wiele mniej rozbudowana pod względem rozwoju postaci oraz rozbudowy bazy. Mniej budynków, surowców do wydobycia, brak żywności (!!!), ale w trakcie gry nie odczuwa się tego jako braku.
- Lafcadio
- Nexus 6
Dungeon Siege , który fabularnie jest wszystkim tym co w fantasy najgorsze ;D Ale gra się całkiem nieźle, a z racji braku ambicji w grach gram na najniższym poziomie trudności i bawię się wyśmienicie ;]
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.
- Marcin Robert
- Niegrzeszny Mag
- Korowiow
- Ośmioł
Jakim krajem grasz?Marcin Robert pisze:Gram sobie teraz w "Europa Universalis: Mroczne Wieki". Wprawdzie w wersję podstawową (niezbyt dopracowaną), ale nie przeszkadza mi to, bo i tak wkrótce przeniosę się na EU II, tak, że będę sobie grał bez przerwy od 26 grudnia 1066 do 30 grudnia 1819 roku.
Zjednoczony blok wszelkiego wstecznictwa