Insektofobiczna rusałka i inne bramy gdzies tam, czyli M.W.

czyli o naszych albo cudzych autorach i ich dziełach - wszystko co chcielibyście wiedzieć, a o co (nie)boicie się zapytać

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ebola
Straszny Wirus

Post autor: Ebola »

Małgorzata pisze:
A Ebola wstawiła niepotrzebny przecinek. I jak tu wierzyć w jej umiejętności korektorskie!!!!!!!!

ha ha
Cha-cha. Ebola nie jest korektorką. :P
Ba! interpunkcji bym nie poznała nawet gdyby mnie w tyłek kopnęła. Dlatego właśnie na temat znaków interpunkcyjnych się nie wypowiadałam, No-qanku. :P

Edit cytat
Jedz szczaw i mirabelki, a będziesz, bracie, wielki!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Post autor: No-qanek »

Ebola pisze:No-qanku, masz jakiś problem z cytowaniem? Może spróbuj go jakoś rozwiązać.
Czy powiedziałabyś Safonie, że ma jakiś problem z ostatnim wersem?
:P

Jak się pisze spaulingtyk to trzeba się zastosować do zasad ;-)
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

A Ty piszesz? Podaj zasady i strukturę.
I może skończ z tym floodem czy flejmem (nie jestem pewna, które z tych dwóch uskuteczniasz po prowokacjach w tym wątku, ale chyba któreś z nich).

edit: Błąd redundantny się wkradł.
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Post autor: No-qanek »

Boszsz... Brzytwa Ockhama - jak nie wiadomo, o co mi chodzi, to znaczy, że sobie żartuję. ;-)

Niniejszym przepraszam i proszę mi prowokacji i pieniactwa nie wciskać.

(A zasady dostaniesz Margot na PW, bo nie chcę już robić offtopu)
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

No-qanek pisze:Boszsz... Brzytwa Ockhama - jak nie wiadomo, o co mi chodzi, to znaczy, że sobie żartuję. ;-)
No, popatrz, a ja tej brzytwy do podcinania czegoś zupełnie innego używałam... :)))
No-qanek pisze:Niniejszym przepraszam i proszę mi prowokacji i pieniactwa nie wciskać.
Niniejszym przepraszam, postaram się Cię nie przeszacować w ten sposób drugi raz.
(A zasady dostaniesz Margot na PW, bo nie chcę już robić offtopu)
Poproszę.
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Achika
Ośmioł

Post autor: Achika »

Odpowiadam z opóźnieniem, albowiem wczoraj brałam udział w Życiu Poza Internetem (fajna rzecz, każdy powinien czasami spróbować).
Ika pisze: No więc tak, ta (jedna redaktorka) to przecież ja - Achiko, czytam Twoje posty, po co ta tajemniczość?
Nie mam zwyczaju bez istotnej przyczyny ujawniać personaliów osób, które w sieci używają pseudonimów. Zresztą, gdybym napisała, ze to Ty, to byłyby pretensje, że jadę po nazwisku.
Ika pisze: Stworzenie niesieciowej znajomej okazało się niewystarczające?
Nikogo nie tworzyłam. Gdybym to ja miała uwagi, to napisałabym, że je mam. Przecież się Was nie boję. Na szczęście nie mam aż tak wysokiej wrażliwości językowej - i dobrze, bo inaczej nie mogłabym czytać prawie żadnych książek wydanych po 1989 roku...
Ika pisze: Nigdy nie twierdziłam, że jestem doskonała i żadnych błędów nie przepuszczam – rany, nikt chyba by nie twierdził, między innymi dlatego po redaktorze sprawdzają korektorzy.
No to chyba się nie spisali tym razem.
Ika pisze: I taka drobna rada na koniec, jeśli chcesz utrzymywać, że zaprezentowane przez Ciebie uwagi nie są Twoje, Ty się w ogóle nie znasz i nie masz zdania, to później nie próbuj tych zaprezentowanych poglądów bronić. Będziesz wiarygodniejsza.
Nie mam zdania w kwestii słynnego "bystrze", ale większość uwag popieram - przecież nie dopuszczałabym do głosu na swoim koncie kogoś, z kim się zupełnie nie zgadzam.

Kasiek

Post autor: Kasiek »

Hmm, mam ochotę zapytać, kto Ci, Achiko, dobierał tabletki?

Najpierw mówisz, że była jedna redaktorka, potem, że nie chcesz jechać po nazwisku. Przecież i tak to robisz.
No to chyba się nie spisali tym razem.
Tylko widzisz, większość tych uwag to nie do końca wytknięcia błędów. Koło edytorów nad tym siedziało i razem z profesorem doszliśmy do wniosku, że poza czymś tak ewidentnym jak np. brak "się" to żadne błędy, mało tego, często zmiany tej osoby byłyby błędami.
Nie mam zdania w kwestii słynnego "bystrze"
A to dziwne, bo nie pamiętam teraz kto, ale ktoś wkleił linki do słownika pwn, gdzie bardzo jasno było widać, którego słowa należało użyć. Widocznie nie było to tak zajmujące, żeby sprawdzić.
ale większość uwag popieram - przecież nie dopuszczałabym do głosu na swoim koncie kogoś, z kim się zupełnie nie zgadzam.
Czy gdzieś wcześniej nie mówiłaś, że tylko udostępniłaś konto do przekazania tych treści, nie mając na ich temat żadnego zdania?

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Post autor: Feline »

Ebola pisze:Bo ono zapowiedziane na razie, chłopaki.
A póki co trafiłem jeszcze w pewnej księgarni na pierwsze wydanie. Jeden zachomikowany egzemplarz :)

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Post autor: Feline »

Czytam. Chyba na wszelki wypadek wypełnię wreszcie PIT. Nigdy nic nie wiadomo...

Awatar użytkownika
Gata Gris
Kurdel

Post autor: Gata Gris »

Zanabyłam w empiku "Podatek"-kudłatek. Mam prawo, bo PIT już wysłałam. Niestety druk PIT nie był kudłaty.
Czy łochmatość ma coś wspólnego z finansami? Tzn. może w ramach cięcia kosztów FS zamieniła lakier do okładek na zamszowe resztki?
Bardzo lubię czytać! Na świecie jest tyle wspaniałych książek! Ja na ten przykład mogę pić miesiąc albo dwa, a potem wziąć i przeczytać jakąś książkę... I ta książka wyda mi się taka dobra, a ja sobie taki zły, że się okropnie denerwuję...

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

Pewnie to chwyt marketingowy pod klientów - jak złapiesz takie mechate to się tak łatwo z rąk nie wyśliźnie :)
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Post autor: Millenium Falcon »

Gata Gris pisze:Czy łochmatość ma coś wspólnego z finansami? Tzn. może w ramach cięcia kosztów FS zamieniła lakier do okładek na zamszowe resztki?
Nie mam pojęcia, trzeba by w FS pytać. Jakie by motywacje nie były, mizia się fajnie. ;>
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper

Awatar użytkownika
Soi
Psztymulec

Post autor: Soi »

Fajnie się mizia, fajnie. Dziś sobie pomiziałam w empiku i tylko przeczytałam pierwszy rozdział, ale kupię jak będę miała jakieś fundusze. A jak zabiorę na DF, to mi podpiszesz, Milenko? ; P

Śliczności. : ] Nie tylko okładka.

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Post autor: Millenium Falcon »

Soi pisze: A jak zabiorę na DF, to mi podpiszesz, Milenko? ; P
Oczywiście. Ale wtedy już nie będą to śliczności, bo ja bazgrzę straszliwie. ;)
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper

Awatar użytkownika
Soi
Psztymulec

Post autor: Soi »

Millenium Falcon pisze:Oczywiście. Ale wtedy już nie będą to śliczności, bo ja bazgrzę straszliwie. ;)
A tam. Wystawię na allegro za 10 razy wyższą cenę niż empikowa. Buahahaha! ; P

Żarcik, ofkorz. ; ]

ODPOWIEDZ