Hanna Fronczak - nasza nimfa bagienna w księżycowych oparach

czyli o naszych albo cudzych autorach i ich dziełach - wszystko co chcielibyście wiedzieć, a o co (nie)boicie się zapytać

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Harna
Łurzowy Kłulik

Post autor: Harna »

savikol pisze:I nawet nie wiem, czy te lejce brały udział w akcji, a mnie też zaintrygowały. :-/
No, jak doprowadził, to chyba nią jakoś kierował, nie? Lejcami chyba?...
Nimfo, świntuszku bagienny Ty ;-)
– Wszyscy chyba wiedzą, że kicający łurzowy kłulik to zapowiedź śmierci.
– Hmm, dla nas znaczy coś całkiem odmiennego – szczęśliwe potomstwo...
© Wojciech Świdziniewski, Kłopoty w Hamdirholm
Wzrúsz Wirúsa!

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

savikol pisze:Aż żałuję, że teraz w praktyce badawczej nie stosuje się metod opisnych przez Nimfę. /
Mam pomysł, o Savikolu!
Ty pracujesz w labie, prawda? Napisz wniosek o grant. W tym wniosku opisz niezbędne modyfikację współczesnych metod naukowych. Z uwzględnieniem tego, co ci w duszy zagrało;)
A jak już dostaniesz grant, wkroczysz na nową ścieżkę rozwoju zawodowego:D ;)
Harna pisze:Nimfo, świntuszku bagienny Ty ;-)
Do niczego się nie przyznaję. Jestem niewinna. Jak zwykle, zresztą:)
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
savikol
Fargi

Post autor: savikol »

nimfa bagienna pisze: Mam pomysł, o Savikolu!
Ty pracujesz w labie, prawda? Napisz wniosek o grant. W tym wniosku opisz niezbędne modyfikację współczesnych metod naukowych.
Mógłbym się wystarać o dotację z Unii. Dają właściwie każdemu chętnemu na najróżniejsze, szemrane eksperymenty. Trzeba tylko stworzyć ładny wniosek poparty dokumentacją (bełkotem, którego nie zrozumieją urzędnicy).
Może zacznę od ładnego tytułu?
„Innowacyjna metoda ekstrakcji Namiętności z zastosowaniem ekologicznych przyrządów w postaci lejec i nahajki, stworzona w oparciu o dziedzictwo literaturowe Europy.”

W tytule są słowa klucze: innowacja, ekologia, Europa. Reszta właściwie nie ma znaczenia.
Dotacje nie są problemem, jedynym kłopotem może być nabór namiętnych wolontariuszek do badań.

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

Muszę przyznać, że ekologiczna nahajka mną wstrząsnęła:D
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

savikol pisze:edynym kłopotem może być nabór namiętnych wolontariuszek do badań.
Tu się mylisz ;>

EDiT:
Bo cytowanie nie chciało wejść.
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Post autor: No-qanek »

Hito, wy może załatwcie to między sobą na PW...
BPNMSP
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

Eeee... ale ja nie jestem chętna, co to to nie. Pisząc, że się myli miałam na myśli to, że wszędzie jest pełno pustych, blond lasek, które szybko facetom wskakują do łóżka. I to całkiem za darmo.
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Lasekziom
Kadet Pirx

Post autor: Lasekziom »

Hitokiri pisze:Eeee... ale ja nie jestem chętna, co to to nie. Pisząc, że się myli miałam na myśli to, że wszędzie jest pełno pustych, blond lasek, które szybko facetom wskakują do łóżka. I to całkiem za darmo.
Z waszej perspektywy zawsze wszystko wygląda tak różowo.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Lasekziom pisze:
Hitokiri pisze:Eeee... ale ja nie jestem chętna, co to to nie. Pisząc, że się myli miałam na myśli to, że wszędzie jest pełno pustych, blond lasek, które szybko facetom wskakują do łóżka. I to całkiem za darmo.
Z waszej perspektywy zawsze wszystko wygląda tak różowo.
Zaraz tam różowo. Generalizacje są szare. I niezależne od płci.

Hito, te blondynki, to teraz już nie takie chętne - wcześniej upewniają się, że sponsoring będzie lub inna rekompensata. :P
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
hundzia
Złomek forumowy

Post autor: hundzia »

To ja tak do ad remu pojadę :) Nimfo, ustawiłam sie w kolejce do nabycia. Będę wypatrywac listonosza :)
Wzrúsz Wirúsa!
Wł%aś)&nie cz.yszc/.zę kl]a1!wia;túr*ę

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

A ja dzisiaj powlokłam się na pocztę, by odebrać podręczniki Progenitury. I zamiast podręczników pani z okienka podała mi paczkę z Fabryki Słów. Przyzezowałam, obmacałam - ale wiadomo, FS nie prowadzi podręczników...
Zanim pani znalazła podręczniki, rozerwałam kopertę, a tam - nowiuteńka, pachnąca książka "Od nowiu do pełni".

A ponieważ już czytałam - to Progenitura dostał. :)))
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

Nimfella - spieszę donieść, że jesteś w mojej, wiejskiej księgarni na wystawie :) Zaznaczam, że aczkolwiek i moje książki znajdują się w tym przybytku kultury, jednak nigdy nie dostąpiły zaszczytu ozdabiania witryny :P
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
neularger
Strategos

Post autor: neularger »

Navajero pisze:Nimfella - spieszę donieść, że jesteś w mojej, wiejskiej księgarni na wystawie :) Zaznaczam, że aczkolwiek i moje książki znajdują się w tym przybytku kultury, jednak nigdy nie dostąpiły zaszczytu ozdabiania witryny :P
Pocieszę Cię, w moim EMPiKu książka nimfy nie zaszczyciła półki zatytułowanej "Nowości", leżała sobie spokojnie w fantastyce i udawała, że jest tam od miesięcy :) Co nie zmienia faktu, że nabyłem...

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

Nie musisz mnie pocieszać, nie jestem zawistny :)
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Ebola
Straszny Wirus

Post autor: Ebola »

Navajero, bo nie masz takich fajoskich okładek :P
Jedz szczaw i mirabelki, a będziesz, bracie, wielki!
FORUM FAHRENHEITA KOREĄ PÓŁNOCNĄ POLSKIEJ FANTASTYKI! (Przewodas)
Wzrúsz Wirúsa!

ODPOWIEDZ