Święta Maja od Grabieżców
Moderator: RedAktorzy
- Cintryjka
- Nazgul Ortografii
Ja już nawet nie dlatego się boję tej kontynuacji, żeby ona miała być kiepsko napisana (np. I tom Zakonu był IMHO dużo lepszy od Siewcy:), tylko dlatego, że po zamotaniu np. Daimona w beznadziejną miłość do Hiji (o ile jeszcze dobrze pamiętam personalia bohaterki) i masie innych posunięć, obawiam się poważnie, że w historii nie ma już potencjału. Czego - szczerze mówiąc - żałuję, bo po opowiadaniach bardzo polubiłam bohaterów, a i samym pomysłem byłam zachwycona. Obym się zatem myliła.
Dzięki za informację, co do zawartości "Żaren". Czyli jednak nie będzie nic nowego. Trochę szkoda:(
Dzięki za informację, co do zawartości "Żaren". Czyli jednak nie będzie nic nowego. Trochę szkoda:(
Każdy Czytelnik ma takiego diabła, na jakiego sobie zasłużył - A.P. Reverte
- Asiek
- Mamun
- Ika
- Oko
Chodzi o jakieś większe zmiany? Nie sądzę. Opowiadań anielski (chyba) mają być dwa tomy i taki jest skład w pierwszym.
Obrońców w sprzedaży już nie ma, poprzedni wydawca praw do wznowienia tez nie ma :), a pewnie jeszcze są jacyś czytelnicy, co to nie czytali.
Obrońców w sprzedaży już nie ma, poprzedni wydawca praw do wznowienia tez nie ma :), a pewnie jeszcze są jacyś czytelnicy, co to nie czytali.
Im mniej zębów tym większa swoboda języka
Ostatnimi czasy skończyłam czytać "Żarna" (mam nieziemskie opóźnienie w nowościach ><") i było to u mnie tak, że początek był fajny, miło się czytało, a potem... "Gringo" - w którymś tomie "A.D.XIII" było i nie wywarło już na mnie podobnego wrażenia, co za pierwszym razem, a "Beznogi tancerz"... Jako że czytałam "Siewcę" jakiś czas temu, chyba 1,5 roku już będzie, zastanawiałam się przez kilka stron, o co chodzi, dopiero potem się palnęłam w głowę, bo już skojarzyłam fakty. Miałam taką dziwną myśl: "Krąg." Że "Żarna" są kontynuacją "Siewcy" i odwrotnie, taki paradoks. Może o to chodziło? W każdym razie ten zabieg przypadł mi do gustu.
Jak tylko się wygrzebię spod nagromadzonej sterty książek, wezmę się za "Zakon".
Ogólnie rzecz biorąc szanuję panią Kossakowską :) I nie mogłam się "Żaren" doczekać.
Jak tylko się wygrzebię spod nagromadzonej sterty książek, wezmę się za "Zakon".
Ogólnie rzecz biorąc szanuję panią Kossakowską :) I nie mogłam się "Żaren" doczekać.
- Lafcadio
- Nexus 6
Uwzględniam to, że muszę przyśpieszyć, bo jeszcze 3 części mam do przeczytania ;) Swoją drogą, "Pamięci umarłych" jeszcze nie widziałem ani w najbliższym Empiku ani w Matrasie :P A niby już wyszło.Ika pisze:Ty, Ślimaku, zanim skończysz, to ja się z kretesem zestarzeję (zestarzejemy?). A ja chciałam opinie poczytać, jakie to dobre :)
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.