Wielki Navajero, czyli Wróż prawdę ci powie

... albo i nie.

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Lafcadio
Nexus 6

Post autor: Lafcadio »

Aż muszę spytać: a Lafcadio jak się prezentuje? :>
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

Skąd mam wiedzieć? Nie mam Twoich danych. To uczciwy namiot numerologiczny, a nie demonstracja czytania w myślach ;)
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Lafcadio
Nexus 6

A jak to przeliczać? ;]
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.

Awatar użytkownika
inatheblue
Cylon

Post autor: inatheblue »

Mnie znumerologuj, mnie
Może mi się humor poprawi.

Awatar użytkownika
Karola
Mormor

Post autor: Karola »

Lafcadio pisze:A jak to przeliczać? ;]
Możesz spokojnie przesłać Navajeru dane na priv. Od ilości użyszkodników (w tym niżej podpisanej), których numerologizuje, mu się i tak namiesza i nijak nie spamieta, co i jak :)
Indiana Jones miał brata. Nieudacznika rodem z Hiszpanii. Imię brata nieudacznika brzmiało Misco. Misco Jones.

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

[paranoja]Nie jestem pewna, czy Wróż nie prowadzi tajnych notatek, które w stosownym czasie odpowiednio wykorzysta...[/paranoja]
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
Karola
Mormor

Post autor: Karola »

Najwyżej spalimy mu namiot :)
Indiana Jones miał brata. Nieudacznika rodem z Hiszpanii. Imię brata nieudacznika brzmiało Misco. Misco Jones.

Awatar użytkownika
Ellaine
Klapaucjusz

Post autor: Ellaine »

nimfa bagienna pisze:[paranoja]Nie jestem pewna, czy Wróż nie prowadzi tajnych notatek, które w stosownym czasie odpowiednio wykorzysta...[/paranoja]
Mówiłam o tym dużo wcześniej, ale nikt mnie nie słuchał...

I myślę, że spalenie namiotu nic nie da. Smoki zwykle mają dobrą pamieć.
Piękne kłamstwo? Uwaga! To już twórczość - S. J. Lec
Cudnie, fajnie i gites - gdy definitywnie odwalę kitę - J. Nohavica
Rękopis znaleziony w pękniętym wazonie

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

To przysyłajcie gotowe dane. Ja wcale nie lubię liczyć :P
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Ellaine
Klapaucjusz

A podałeś wzór? Jakiej literce przypada jaka liczba? ;) Tak, wiem. pewnie gdzieś w necie można znaleźć.

Ja tam sobie mogę policzyć. Wiem, że z urodzenia mam 2 [to te nieszczęsne 11, od czego zaczął się wątek ;)) ], a z imienia 3. Z nicku - 4.

edit. znalazłam na Wikipedii, jak się to przelicza [mam nadzieję, że tam jest właściwa metoda]. I wyszło mi z urodzenia: 2, pierwsze imię: 3, drugie imię: 1, nazwisko: 9.
Jak wróż Smok Navajero będzie miał kiedyś chwilę wolną, to ja poproszę o interpretację. ;)
Ostatnio zmieniony śr, 06 cze 2007 21:10 przez Ellaine, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Lafcadio
Nexus 6

nimfa bagienna pisze:[paranoja]Nie jestem pewna, czy Wróż nie prowadzi tajnych notatek, które w stosownym czasie odpowiednio wykorzysta...[/paranoja]
E tam, i tak zamierzam być sławny.

A ja mu dane podesłałem, a on mówi, że nie lubi liczyć... Ech...

PS. Znalazła, ale nie zlinkowała. Ech...

Awatar użytkownika
Ellaine
Klapaucjusz

Numerologia wg Wiki, czyli jak przeliczać Proszę... Wystarczyło wpisać Numerologia w google :)

Awatar użytkownika
podzjazdem
Dwelf

Post autor: podzjazdem »

Wielkie dzięki, Navajero. Mam wreszcie podstawy do tego, żeby się spokojnie i z czystym sumieniem oddać rozmyślaniom o sensie bytu. ;)
Osusz skrzydła, bracie. Na mokrych od łez daleko nie zalecisz...

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Po pierwsze, muszę mieć pełne dane, tzn. nie np. liczba imienia 4, ale 1+4+6+8+3+9=31 3+1=4
W Wiki, jest też podany b. uproszczony sposób przeliczania liter typu "ć", "ś" itp. IMO - nieprawidłowy. Tak więc, jak ktoś ma takowe w nazwisku, to nie da rady sam przeliczyć, bo to skomplikowane. Dlatego sam przeliczam i nie narzekam, że nie przesyłacie gotowych :) Karola sobie bardzo ładnie przeliczyła sama ( ale i tak się przedstawiła kokietka jedna :) )
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Lafcadio
Nexus 6

To mogę liczyć na usługi wróża czy nie? :>

ODPOWIEDZ