Wielki Navajero, czyli Wróż prawdę ci powie
Moderator: RedAktorzy
- Navajero
- Klapaucjusz
- inatheblue
- Cylon
- Karola
- Mormor
Możesz spokojnie przesłać Navajeru dane na priv. Od ilości użyszkodników (w tym niżej podpisanej), których numerologizuje, mu się i tak namiesza i nijak nie spamieta, co i jak :)Lafcadio pisze:A jak to przeliczać? ;]
Indiana Jones miał brata. Nieudacznika rodem z Hiszpanii. Imię brata nieudacznika brzmiało Misco. Misco Jones.
- nimfa bagienna
- Demon szybkości
- Ellaine
- Klapaucjusz
Mówiłam o tym dużo wcześniej, ale nikt mnie nie słuchał...nimfa bagienna pisze:[paranoja]Nie jestem pewna, czy Wróż nie prowadzi tajnych notatek, które w stosownym czasie odpowiednio wykorzysta...[/paranoja]
I myślę, że spalenie namiotu nic nie da. Smoki zwykle mają dobrą pamieć.
Piękne kłamstwo? Uwaga! To już twórczość - S. J. Lec
Cudnie, fajnie i gites - gdy definitywnie odwalę kitę - J. Nohavica
Rękopis znaleziony w pękniętym wazonie
- Ellaine
- Klapaucjusz
A podałeś wzór? Jakiej literce przypada jaka liczba? ;) Tak, wiem. pewnie gdzieś w necie można znaleźć.
Ja tam sobie mogę policzyć. Wiem, że z urodzenia mam 2 [to te nieszczęsne 11, od czego zaczął się wątek ;)) ], a z imienia 3. Z nicku - 4.
edit. znalazłam na Wikipedii, jak się to przelicza [mam nadzieję, że tam jest właściwa metoda]. I wyszło mi z urodzenia: 2, pierwsze imię: 3, drugie imię: 1, nazwisko: 9.
Jak wróż Smok Navajero będzie miał kiedyś chwilę wolną, to ja poproszę o interpretację. ;)
Ja tam sobie mogę policzyć. Wiem, że z urodzenia mam 2 [to te nieszczęsne 11, od czego zaczął się wątek ;)) ], a z imienia 3. Z nicku - 4.
edit. znalazłam na Wikipedii, jak się to przelicza [mam nadzieję, że tam jest właściwa metoda]. I wyszło mi z urodzenia: 2, pierwsze imię: 3, drugie imię: 1, nazwisko: 9.
Jak wróż Smok Navajero będzie miał kiedyś chwilę wolną, to ja poproszę o interpretację. ;)
Ostatnio zmieniony śr, 06 cze 2007 21:10 przez Ellaine, łącznie zmieniany 2 razy.
- Lafcadio
- Nexus 6
E tam, i tak zamierzam być sławny.nimfa bagienna pisze:[paranoja]Nie jestem pewna, czy Wróż nie prowadzi tajnych notatek, które w stosownym czasie odpowiednio wykorzysta...[/paranoja]
A ja mu dane podesłałem, a on mówi, że nie lubi liczyć... Ech...
PS. Znalazła, ale nie zlinkowała. Ech...
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.
- Ellaine
- Klapaucjusz
Numerologia wg Wiki, czyli jak przeliczać Proszę... Wystarczyło wpisać Numerologia w google :)
- podzjazdem
- Dwelf
- Navajero
- Klapaucjusz
Po pierwsze, muszę mieć pełne dane, tzn. nie np. liczba imienia 4, ale 1+4+6+8+3+9=31 3+1=4
W Wiki, jest też podany b. uproszczony sposób przeliczania liter typu "ć", "ś" itp. IMO - nieprawidłowy. Tak więc, jak ktoś ma takowe w nazwisku, to nie da rady sam przeliczyć, bo to skomplikowane. Dlatego sam przeliczam i nie narzekam, że nie przesyłacie gotowych :) Karola sobie bardzo ładnie przeliczyła sama ( ale i tak się przedstawiła kokietka jedna :) )
W Wiki, jest też podany b. uproszczony sposób przeliczania liter typu "ć", "ś" itp. IMO - nieprawidłowy. Tak więc, jak ktoś ma takowe w nazwisku, to nie da rady sam przeliczyć, bo to skomplikowane. Dlatego sam przeliczam i nie narzekam, że nie przesyłacie gotowych :) Karola sobie bardzo ładnie przeliczyła sama ( ale i tak się przedstawiła kokietka jedna :) )
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson