Jak Wodnik z Panna Ryby lowil

... albo i nie.

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zanthia
Alchemik

Post autor: Zanthia »

madnomad pisze:
Horoskop pisze:Jak Baran posprząta, to robi się jeszcze większy bałagan. Dlatego Baran ma bałagan coraz większy, bo Baran sprząta.
Nieprawda, Baran w ogóle nie sprząta:P Bo jak Baran posprząta, to nic nie może znaleźć, a raczej nic nie może znaleźć jeszcze bardziej. A w ogóle to Baran nie ma bałaganu, tylko chaos twórczy wokół siebie, a skarpeta zwisająca z lampy to nic innego tylko feng shui:P
Nie tłumacz. WINNI SIĘ TŁUMACZĄ!!!
Rak pisze: Rak to złodziej i narkoman. Zawsze spocony ze strachu, bo chodzi tyłem i boi się, że na coś wpadnie. Rak nie pachnie zbyt ładnie. Panuje opinia, że Rak to chodzący fetor! Nawet jeśli się myje. Gdy Rak się nie myje, fetor jest trochę mniejszy. Dlatego Raki się nie myją.
Urodzeni pod znakiem Raka: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden i Pol Pot.
Lew pisze: Lew to moczymorda i kanalia. Najczęściej pseudointeligent i zarozumialec. Lubi się popisywać w towarzystwie znajomością np. twierdzenia Pitagorasa, że "ciało wrzucone do wody traci tyle na wartości, ile wypiera". Uwielbia być politykiem, więc często jest. Lew nie zmienia skarpetek, dlatego można go rozpoznać nawet w zupełnych ciemnościach.
Spod znaku Lwa: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden i Pol Pot.
It's me - the man your man could smell like.

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

Zanthia, ja to mam szczęście, bo ja to Waga jestem.
:D
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
madnomad
Sepulka

Post autor: madnomad »

Zanthia pisze:Nie tłumacz. WINNI SIĘ TŁUMACZĄ!!!
Barany nigdy nie są winne. Czyba, że zostaną przerobione na baraninę w sosie winnym - przepis: karkówka z mięsa baraniego 1 kg, czerwone wino wytrawne, sól, czosnek, cebula...
A ontop - wygooglałem sobie cytowany horoskop, chciałem pokazać go znajomej Wadze i, grrr, tylko Waga w nim jest wzorem cnót wszelakich i zalet:P
Horoskop pisze:Waga to odwaga, wdziek i inteligencja. Duza wrazliwosc. Waga jest samodzielna i opiekuncza. Urodzeni pod znakiem Wagi to ludzie odpowiedzialni i pracowici, zorganizowani i godni zaufania, wszystkie swe talenty poswiecaja dla dobra ogólu. Wagi sa madre, szczere i uczciwe. Waga ma tak, ze gdyby kogos oszukala, to by sie ze wstydu spalila. Oszczedna dla siebie i szczodra dla innych, oto cala Waga.
Spod znaku Wagi: Kosciuszko, Szopen, Beethoven, Cervantes, Washington, Kopernik, Czajkowski, Einstein, Milosz, Szymborska, Wolszczan, Malysz, Curie-Sklodowska, Szekspir, Wieniawski, Chrobry... i Stanislaw Tym.
Edit:
nimfa bagienna pisze:Zanthia, ja to mam szczęście, bo ja to Waga jestem.
no właśnie:P
Ale żeby Wagi się za bardzo nie puszyły - wiecie gdzie się ubierają osoby spod znaku Wagi? W sklepach "Odzież na Wagę" (se, se, se:))))

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Bo na Wagę wszystko pasuje.
Ładnemu we wszystkim ładnie:P
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
madnomad
Sepulka

Znalazłem wersję tego horoskopu bez wynoszonej pod niebiosa Wagi:)
Horoskop pisze: Waga 23 IX - 23 X
Waga to odwaga śrubokrętu, wdzięk garbatego hipopotama i inteligencja ślimaka. Duże ogólne otępienie. Waga nigdy nie będzie samodzielna. Urodzeni pod znakiem Wagi to ludzie zawsze otępiali i kończą swą edukację, na góra trzeciej klasie podstawowej. Życie rodzinne najlepiej im się układa z mułami. Uwaga pluje bez powodu.
(tak w ogóle to IMHO Wagi są zazwyczaj niezwykle inteligentnymi i zaradnymi osobami - żeby nie było, że próbuję je tu... hm... znieważać:)

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Waga to odwaga śrubokrętu,
Trzeba nie lada odwagi, by zmierzyć się z byle zardzewiałym łbem.
wdzięk garbatego hipopotama
Po co hipopotamowi takie wielkie stopy? Aby mógł z wdziękiem skakać po liściach lilii wodnych.
inteligencja ślimaka
Chłop Ślimak, bohater Placówki, miał bardzo trzeźwe podejście do rzeczywistości.
Duże ogólne otępienie.
W dzisiejszych czasach, gdy zewsząd bombardują nas sprzeczne informacje, to bardzo cenna umiejętność.
Waga nigdy nie będzie samodzielna. Urodzeni pod znakiem Wagi to ludzie zawsze otępiali i kończą swą edukację, na góra trzeciej klasie podstawowej.
Kobieta ma rodzić, nie myśleć, jak twierdzą nasi bonzowie. Do rodzenia ukończenie szkoły nie jest potrzebne. Ergo - niedouctwo to bardzo pożądana cecha.
Życie rodzinne najlepiej im się układa z mułami.
Podobno 10 procent mułów jest płodnych. Po co przekreślać ich szansę na potomstwo. Niech i one zażyją harmonii małżeńskiego stadła.
Uwaga pluje bez powodu.
I lepką śliną zamknął rogatki marzenia.
Anioł z ognistym mieczem,
pająk sumienia.
*
(tak w ogóle to IMHO Wagi są zazwyczaj niezwykle inteligentnymi i zaradnymi osobami - żeby nie było, że próbuję je tu... hm... znieważać:)
Faktycznie, tak nieudolne próby nie zasługują na miano znieważania.
Pozdrawiam nad wyraz uprzejmie.

*Kto to napisał?

Awatar użytkownika
madnomad
Sepulka

nimfa bagienna pisze: I lepką śliną zamknął rogatki marzenia.
Anioł z ognistym mieczem,
pająk sumienia.*

*Kto to napisał?
Kaczmarski to śpiewał, więc pewnie on to też napisał:P
Oj, się nimfa ruszyła, lepiej znikam...

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Pudło. To Herbert. Zbigniew zresztą.
Aż boję się domniemywać, na której klasie zakończyłeś edukację.
Tak, jestem wredna, i dobrze mi z tym. Ale nigdy nie przypieprzam się niesprowokowana

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Post autor: Gorgel-2 »

madnomad pisze:w ogóle to Baran nie ma bałaganu, tylko chaos twórczy wokół siebie, a skarpeta zwisająca z lampy to nic innego tylko feng shui:P
Jeżeli lampa jest blaszana i ma żarówkę od 100W w górę, to do feng-shui dochodzi aromaterapia.
New Age pełną mordą! ;-D

<edit>
Mnie jakoś nigdy się nie chciały przyklejać do lamp. Pokłady kurzu uniemożliwiaja adhezję ;-P
"We made it idiotproof. They grow better idiots."

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Gorgel-2 pisze:
Jeżeli lampa jest blaszana i ma żarówkę od 100W w górę, to do feng-shui dochodzi aromaterapia.
A jeżeli skarpetka jest czysta?
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Gorgel-2
Klapaucjusz

Post autor: Gorgel-2 »

Alfi pisze:A jeżeli skarpetka jest czysta?
To nie ląduje na lampie. Zapewne u wspomnianego Barana czas czystości skarpetki wynosi mniej, niż zajmuje jej przelot z dowolnego miejsca pomieszczenia na lampę ;-)
"We made it idiotproof. They grow better idiots."

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

Odwalta się od Baranów :P
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
jutylda
Mamun

Post autor: jutylda »

nimfa bagienna pisze:Pudło. To Herbert. Zbigniew zresztą.
Tak, jestem wredna, i dobrze mi z tym. Ale nigdy nie przypieprzam się niesprowokowana
Aż się zdziwiłam, to Herbert? Przecież to zupełnie do Herberta niepodobne, nie ten rytm.
(...) i lepką śliną zamknął rogatki marzenia.
Tak jest zawsze: anioł z ognistym mieczem, pająk, sumienie.
Brak mi perspektywy, tylko patrzę przed siebie, patrzę na ten koszmar. Poziom umysłowy sekretarki z enerde, to sobą obecnie przedstawiam.

Awatar użytkownika
MalaMi
Fargi

Post autor: MalaMi »

Brawo siostro!!! Obroniłas nasz honor:D
i niech wszyscy sobie zapamietają: WAGI RZąDZą*!!!;))

*oczywiście nie w rządzie - na to są za mądre;))
§ 13
"Przy interweniowaniu wobec żołnierzy członek ORMO obowiązany jest zachować takt, umiar oraz szacunek należny mundurowi wojskowemu"

Awatar użytkownika
madnomad
Sepulka

nimfa bagienna pisze:Pudło. To Herbert. Zbigniew zresztą.
Oj, nie rób wycieczek osobistych, bo to tu chyba nie jest dozwolone, a bez Herberta jakoś sobie w życiu radzę, nie jest mi on do szczęścia potrzebny:P
nimfa bagienna pisze:Tak, jestem wredna, i dobrze mi z tym. Ale nigdy nie przypieprzam się niesprowokowana
Nikogo nie zamierzałem prowokować, gdyby wszczyscy reagowali tak jak ty na żartobliwe horoskopy wklejane przez Zanthię, to ten temat przerodziłby się w jedno wielkie obrzucanie się błotem złośliwości. I żeby nie było, że oddaję polę, wrzucam inny "horoskop" dla Wagi (uwaga dla nimfy - jest on żartobliwy i nie ma nic wspólnego z moimi poglądami na temat kobiet spod tego znaku:)
Horoskop pisze:Pani Waga
Cwana gapa. Wygląda jak anielskie uosobienie wiotkości i elegancji. Pozornie nie potrafi zliczyć do trzech. Z lekko przymkniętymi powiekami, żeby zasłonić czujne spojrzenie przenikliwych oczek, jak królik stoi słupka, rusza noskiem i czeka na sałatę. Jest milutka i ugrzeczniona. O ile się to opłaca, perliście śmieje się z najgorszych dowcipów. Chce mieć skrzynkę wyłożoną watą, żeby broń Boże nie dotarła do niej paskudna rzeczywistość. Chętnie przyjmuje prezenty, które z anielskim spokojem oddaje osobom, którym w danym momencie chce się podlizać. Jej rewanże są pełne fantazji. A to przyniesie nam jako prezent urodzinowy kawałek kory kasztanowca australijskiego, a to sznurowadełko z bucika córeczki pewnej pani. A to nie przyjdzie na proszony obiad, bo gdzie indziej jest atrakcyjniej. Oryginalna w swoich pomysłach kreuje swoją zwiewną osobowość idąc leciutko po trupach. Waha się między dobrym i złym, nie znając poczucia winy. Nie jest solidna, wynika to ze zmienności usposobienia. Ulega nastrojom i w zależności od chwili podejmuje decyzje, z których z anielskim spokojem wycofuje się po 10 minutach. Mężczyźni widzą to co chcą, ma więc Pani Waga powodzenie. Jak wyżej wspomniany królik, wzbudza instynkty opiekuńcze i wzrusza partnerów. Nie podejrzewają oni ani przez chwilę, że pozornie nieobecna duchem, rozmarzona istotka zna dokładnie stan ich konta oraz kieruje ich życiem aksamitnymi łapkami. W miłości niewierna i skora do intryg, chętnie porzuca partnera, o ile pojawi się ktoś ciekawszy. Wtedy uruchamia orkiestrę najsłodszych instrumentów. Jest jednocześnie ukulele i cymbałkami. Przypomina rozmarzonego zbója na leśnej polanie czekającego na pełen złota dyliżans. A przecież do późnej starości, patrząc w zmętniałe lustro, widzi tam romantyczną Syrenę czeszącą złote włosy i śpiewającą przecudnie dla nadpływającego Odysa.

Żona Waga
Leniwa, cukierkowa, infantylna panienka bez względu na wiek. Pozornie bez własnego zdania, jest chłodna i bez przerwy kalkulująca. Nadaje się wyłącznie na żonę dla dyplomaty, który rzadko bywa w domu i potrafi się obejść bez normalnej, klasycznie pojętej rodziny. Niewierna, lunatyczna, marzy o romantycznych hawajskich zachodach słońca z nieśmiałym studentem, zapominając zrobi pranie, kupi pieczywo i pozmywa naczynia. Dość niechlujna i niedbała, nie nadaje się do prowadzenia domu i wychowywania dzieci, którym zamiast śniadania robi zielnik roślin nowozelandzkich lub karmnik dla sikorek.
Barany rulez!!!:)

ODPOWIEDZ