F&SF w wersji polskiej

czyli wszystko o periodykach, które nie są Fahrenheitem

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ignatius Fireblade
Kameleon Super

Post autor: Ignatius Fireblade »

Remedium na wszystko: przyjemnie schłodzony Dog... :]

A tak serio, to sam jestem bardzo ciekawy tego nowego cudeńka (i mam nadzieję, że nie będe zmuszony zmienić tego "cudeńka" na bardziej przetrawione i śmierdzące określenie)
- Na koniec zadam ci tylko jedno pytanie. Co ci wyryć na nagrobku?
- Napisz: "Nie ma lekarstwa na brak rozumu".
"Black Lagoon" #10 Calm down, two men PT2

Awatar użytkownika
nosiwoda
Lord Ultor

Post autor: nosiwoda »

Ja też jestem ciekaw. Kolejny obiekt mojego zbieractwa... <ciche westchnienie> Bo i tak nie przeczytam w miesiąc, a pewnie nawet nie w dwa miesiące.
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA

Awatar użytkownika
fealoce
Kadet Pirx

Post autor: fealoce »

Skąd wiesz, nosiwodo? zależy, kiedy się pierwszy numer pokaże :D no i jak długo pismo pociągnie w trybie wirtualnym ;)

Draken

Post autor: Draken »

cześć fea
ja to już wstąpiłem na ścieżkę zwątpienia, niestety...
najboleśniej odczuwam to internetowe olanie sprawy, strona zaślepka F&SF poraża, gdyby był tam chociaż strzęp informacji z placu boju...

Awatar użytkownika
fealoce
Kadet Pirx

hej draken :)
Niby Sedeńko w wywiadzie mówił, że pierwszy numer już gotowy ale czekają na drugi i trzeci...tylko że skoro KW na serio wyjeżdża do Stanów to nie wiem, czarno to widzę :(

Awatar użytkownika
eses
Psztymulec

Post autor: eses »

No cóż, jeśli Konrad Walewski miał sam przetłumaczyć całą zawartość trzech numerów, to nie dziwne, że nie wydolił... ;)
A znając go ze starych czasów, mogę powiedzieć, że - biorąc pod uwagę wszystkie jego zajęcia - byłem zaszokowany, że znalazł czas na rednaczowanie. Więc opóźnieniem pierwszego numeru jestem... na pewno nie zdziwiony. Oby faktycznie nie skończyło sie na tych, które ponoć już niemal są...
BB + PnL = 66,6%...
I więcej w formie książki nie będzie ;)

Awatar użytkownika
fealoce
Kadet Pirx

Nie, nie sam - podpytywałam go trochę (znaczy drogą mailową oczywiście) i odpisał, że są też inni ludzie ale nie chciał zdradzić żadnych nazwisk ;) w ogóle strasznie był tajemniczy ale w sumie go rozumiem.
I też nie jestem zdziwiona opóźnieniem ale jeśli pismo na tym dobrze wyjdzie to ok.

Draken

Nastronie Wojtka Sedeńki ktoś (moze on sam?) dnia 14.05.2007 napisał
Nagrody Nebula przyznane
W sobotę 12 maja wręczono w Nowym Jorku nagrody Nebula, przyznawane przez Amerykańskie Stowarzyszenie Pisarzy Science Fiction. Dla naszego wydawnictwa lista laureatów jest bardzo satysfakcjonująca, bowiem wszystkich publikujemy w Polsce (w książkach, antologiach bądź w mającym wkrótce ruszyć Fantasy & Science Fiction”.Powieść - Seeker, Jack McDevitt (Ace Books) Mikropowieść - Burn, James Patrick Kelly (Tachyon Publications) Opowiadanie - "Two Hearts", Peter S. Beagle (F&SF Oct/Nov 2005)Krótkie opowiadanie - "Echo", Elizabeth Hand (F&SF Oct/Nov 2005)
Jak widać temat powraca w najświeższych newsach, jest więc nadzieja...
Podkreślenie w cytacie moje.

Awatar użytkownika
fealoce
Kadet Pirx

Z wiarygodnego źródła wiem, że solaris chce, aby pierwszy numer ukazał się w lipcu...Inna sprawa, że podobno rozpoczynanie w wakacje to zły pomysł - no nic, zobaczymy. Aha, wiarygodne źródło mówiło też, że 4 numery są już gotowe :)

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

fealoce pisze:Inna sprawa, że podobno rozpoczynanie w wakacje to zły pomysł
Taa... podobno najlepiej na wiosnę :P
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
nosiwoda
Lord Ultor

Post autor: nosiwoda »

Bo na wiosnę budzi się życie i wszystko lepiej rośnie :P
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA

Awatar użytkownika
fealoce
Kadet Pirx

Taak, byle tylko Solaris nie zasugerował się za bardzo tą wiosną :D

Awatar użytkownika
eses
Psztymulec

Post autor: eses »

Zapomnieli oczywiście podać, o który rok im chodziło ]:-P
BB + PnL = 66,6%...
I więcej w formie książki nie będzie ;)

Draken

Niech po prostu zaczną. Obojętnie kiedy, byle dali znać.
PANUMSZDL

Awatar użytkownika
taki jeden tetrix
Niezamężny

Post autor: taki jeden tetrix »

Dziś dowiedziałem się, że Empik właśnie wycofał z oferty amerykańskie F&SF, Interzone zresztą też. Złapałem takie ciśnienie, że dopiero po godzinie pracowitego podnoszenia poziomu cukru we krwi mogę o tym pisać bez bluzgów.
Jeżeli Sedeńko ma z tym coś wspólnego, zrobię zajazd na Stawigudę...
"Anyone who's proud of their country is either a thug or just hasn't read enough history yet" (Richard Morgan, Black Man)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)

ODPOWIEDZ