F&SF w wersji polskiej
Moderator: RedAktorzy
- Ignatius Fireblade
- Kameleon Super
Remedium na wszystko: przyjemnie schłodzony Dog... :]
A tak serio, to sam jestem bardzo ciekawy tego nowego cudeńka (i mam nadzieję, że nie będe zmuszony zmienić tego "cudeńka" na bardziej przetrawione i śmierdzące określenie)
A tak serio, to sam jestem bardzo ciekawy tego nowego cudeńka (i mam nadzieję, że nie będe zmuszony zmienić tego "cudeńka" na bardziej przetrawione i śmierdzące określenie)
- Na koniec zadam ci tylko jedno pytanie. Co ci wyryć na nagrobku?
- Napisz: "Nie ma lekarstwa na brak rozumu".
"Black Lagoon" #10 Calm down, two men PT2
- Napisz: "Nie ma lekarstwa na brak rozumu".
"Black Lagoon" #10 Calm down, two men PT2
- nosiwoda
- Lord Ultor
- eses
- Psztymulec
No cóż, jeśli Konrad Walewski miał sam przetłumaczyć całą zawartość trzech numerów, to nie dziwne, że nie wydolił... ;)
A znając go ze starych czasów, mogę powiedzieć, że - biorąc pod uwagę wszystkie jego zajęcia - byłem zaszokowany, że znalazł czas na rednaczowanie. Więc opóźnieniem pierwszego numeru jestem... na pewno nie zdziwiony. Oby faktycznie nie skończyło sie na tych, które ponoć już niemal są...
A znając go ze starych czasów, mogę powiedzieć, że - biorąc pod uwagę wszystkie jego zajęcia - byłem zaszokowany, że znalazł czas na rednaczowanie. Więc opóźnieniem pierwszego numeru jestem... na pewno nie zdziwiony. Oby faktycznie nie skończyło sie na tych, które ponoć już niemal są...
BB + PnL = 66,6%...
I więcej w formie książki nie będzie
I więcej w formie książki nie będzie

- fealoce
- Kadet Pirx
Nastronie Wojtka Sedeńki ktoś (moze on sam?) dnia 14.05.2007 napisał
Podkreślenie w cytacie moje.
Jak widać temat powraca w najświeższych newsach, jest więc nadzieja...Nagrody Nebula przyznane
W sobotę 12 maja wręczono w Nowym Jorku nagrody Nebula, przyznawane przez Amerykańskie Stowarzyszenie Pisarzy Science Fiction. Dla naszego wydawnictwa lista laureatów jest bardzo satysfakcjonująca, bowiem wszystkich publikujemy w Polsce (w książkach, antologiach bądź w mającym wkrótce ruszyć Fantasy & Science Fiction”.Powieść - Seeker, Jack McDevitt (Ace Books) Mikropowieść - Burn, James Patrick Kelly (Tachyon Publications) Opowiadanie - "Two Hearts", Peter S. Beagle (F&SF Oct/Nov 2005)Krótkie opowiadanie - "Echo", Elizabeth Hand (F&SF Oct/Nov 2005)
Podkreślenie w cytacie moje.
- fealoce
- Kadet Pirx
- Navajero
- Klapaucjusz
- taki jeden tetrix
- Niezamężny
Dziś dowiedziałem się, że Empik właśnie wycofał z oferty amerykańskie F&SF, Interzone zresztą też. Złapałem takie ciśnienie, że dopiero po godzinie pracowitego podnoszenia poziomu cukru we krwi mogę o tym pisać bez bluzgów.
Jeżeli Sedeńko ma z tym coś wspólnego, zrobię zajazd na Stawigudę...
Jeżeli Sedeńko ma z tym coś wspólnego, zrobię zajazd na Stawigudę...
"Anyone who's proud of their country is either a thug or just hasn't read enough history yet" (Richard Morgan, Black Man)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)