Magazyn Fantastyczny

czyli wszystko o periodykach, które nie są Fahrenheitem

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Robert Zaręba pisze: W kolejnych numerach doprowadzimy do sytuacji, że będzie to dodatek gratis
Czyli miłośnicy komiksu będą mogli sobie ten dodatek zabrać za darmo, a resztę zostawić?
Ja kiedyś chciałem sobie odlać te 50% gratis z kartonu soku, ale ekspedientka powiedziała, że nie można...
A swoją drogą: kiedy następny numer? Gustaw lada chwila skończy czytać zaległości z poprzedniego...
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Robert J. Szmidt
Kurdel

Post autor: Robert J. Szmidt »

Robert Zaręba pisze:
zapowiada stopniową rezygnację z komiksu
Wprost przeciwnie.
"Strefa komiksu" będzie sałym działem w "MF" zajmującym około 20% objętości pisma. W kolejnych numerach doprowadzimy do sytuacji, że będzie to dodatek gratis, gdyż pozostała część magazynu będzie w korelacji objętości i ceny korzystniejszej, niż ma to miejsce w przypadku konkurencji (wszelakiej).
Wartośc literatury liczysz na objętość? :-)
konkurencja.

Robert Zaręba
Mamun

Post autor: Robert Zaręba »

Alfi napisał.
Czyli miłośnicy komiksu będą mogli sobie ten dodatek zabrać za darmo, a resztę zostawić?
To działa raczej w drugą stronę.
Jeśli dajmy na to olewa komiksy możesz po prostu do nich nie zaglądać, a za swoje pieniądze i tak dostaniesz taką objętość literatury, za jaką płacisz w przypadku konkurencji.
Robert J. Szmidt napisał:
Wartośc literatury liczysz na objętość?
Skąd ten pomysł?

Awatar użytkownika
Robert J. Szmidt
Kurdel

Post autor: Robert J. Szmidt »

Robert Zaręba pisze:
Wartośc literatury liczysz na objętość?
Skąd ten pomysł?
z szybkości czytania. Zapomnij. :-)

Maxi

Post autor: Maxi »

Wiem, że nudzę, ale kiedy będzie ten nowy numer? I co konkretnie się w nim znajdzie?

Awatar użytkownika
Gustaw G. Garuga
Psztymulec

Post autor: Gustaw G. Garuga »

Dziękuję za wyklarowanie kwestii komiksu, bo poniższa wypowiedź była niejasna:
Robert Zaręba w wywiadzie z Maciejem Reputakowskim pisze:Skoro więc miłośnicy fantastyki komiksu nie chcą, a innym jest to obojętne, komiks powoli znika z "MF"
Znika, znika, ale nie zniknie doszczętnie. Czyli zapłacimy za literaturę, a komiks będzie gratis, żeby człek nie zgrzytał zębami?

Robert Zaręba
Mamun

Znika, znika, ale nie zniknie doszczętnie. Czyli zapłacimy za literaturę, a komiks będzie gratis, żeby człek nie zgrzytał zębami?
Dokładnie tak.
Wywiad powstał zanim podjąłem ostateczną decyzję o wprowadzeniu "Strefy komiksu" jako niezależnego magazynu komiksowego w MF.
Stąd to nieporozumienie.

Awatar użytkownika
Gustaw G. Garuga
Psztymulec

Post autor: Gustaw G. Garuga »

LUDZIE, KTO W BOGA WIERZY! W bielsko-bialskim Empiku (Centrum Sarni Stok) na półce stoi jeszcze DZIEWIĘTNAŚCIE egzemplarzy ostatniego MF! No serce się kraje, kto żyw, niech kupuje!

Robert Zaręba
Mamun

na półce stoi jeszcze DZIEWIĘTNAŚCIE egzemplarzy ostatniego MF!
To się nazywa zrobić sobie zapasy na zimę...

Awatar użytkownika
taki jeden tetrix
Niezamężny

Post autor: taki jeden tetrix »

Gustaw G. Garuga pisze:LUDZIE, KTO W BOGA WIERZY! W bielsko-bialskim Empiku (Centrum Sarni Stok) na półce stoi jeszcze DZIEWIĘTNAŚCIE egzemplarzy ostatniego MF! No serce się kraje, kto żyw, niech kupuje!
No wybacz, ale do Bielska jakoś umiarkowanie mi po drodze.
A w Gdyni nie ma...
"Anyone who's proud of their country is either a thug or just hasn't read enough history yet" (Richard Morgan, Black Man)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Ja już jeden numer mam. Czy w tych dziewiętnastu jest coś innego?
A swoją drogą, trzeba zmienić tzw. nadział, na korzyść Gdyni. W czyjej gestii to jest?
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
taki jeden tetrix
Niezamężny

Post autor: taki jeden tetrix »

Alfi pisze:A swoją drogą, trzeba zmienić tzw. nadział, na korzyść Gdyni. W czyjej gestii to jest?
Fakt faktem, na mapie dystrybucji MF Gdynia jest jak ta czarna dziura. Z PyRLu zostało mi patologiczne umiłowanie do lustrowania wystaw wszelkich napotkanych kiosków, Empik znam aż za dobrze, i od numeru trzeciego MFa już u nas nie uświadczysz.
W odróżnieniu np. od metropolii pokroju Olsztyna czy Wejherowa.
"Anyone who's proud of their country is either a thug or just hasn't read enough history yet" (Richard Morgan, Black Man)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)

Maxi

Post autor: Maxi »

W naszym kraju brak organizacji to chyba norma :(
Wydawałoby się, że skoro ktoś podpisze umowę dajmy na to z EMPIKiem (a sądzę, że tak jest w przypadku MF), to ma zagwarantowane, że tytuł będzie dostępny we wszystkich punktach sprzedaży dystrybutora. A tak nie jest, niestety...

Awatar użytkownika
Rheged
Stalker

Post autor: Rheged »

taki jeden tetrix pisze:Fakt faktem, na mapie dystrybucji MF Gdynia jest jak ta czarna dziura. Z PyRLu zostało mi patologiczne umiłowanie do lustrowania wystaw wszelkich napotkanych kiosków, Empik znam aż za dobrze, i od numeru trzeciego MFa już u nas nie uświadczysz.
W odróżnieniu np. od metropolii pokroju Olsztyna czy Wejherowa.
Hej, Ty! Co Ty masz do Olsztyna, co? :P
Emil 'Rheged' Strzeszewski
Pipe of the rising sun, Sympathy for the pipe
Pipe of the storm, Born to be pipe

Awatar użytkownika
andre
Sepulka

Post autor: andre »

ale ktorego,tego kolo Częstochowy??:)))
Дремлет в руинах Аркона

ODPOWIEDZ