Poszukiwany, poszukiwana, czyli rzecz o książkach
Moderator: RedAktorzy
- Kruger
- Zgred, tetryk i maruda
Tez mi się tak kiedyś wydawało.
Ale przecież nawet zwykłe okolice jakiegoś układu gwiezdnego, to potworne odległości. Dużo manewrowania, krótkie starcia. I tak przeważnie u Webera jest, starcia mają dość długie opisy, ale często się w nich powtarza, że trwają krótko. Więc opis jest rozciągnięty, si?
Ale przecież nawet zwykłe okolice jakiegoś układu gwiezdnego, to potworne odległości. Dużo manewrowania, krótkie starcia. I tak przeważnie u Webera jest, starcia mają dość długie opisy, ale często się w nich powtarza, że trwają krótko. Więc opis jest rozciągnięty, si?
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA
- nosiwoda
- Lord Ultor
Zwłaszcza że na stronie wyd. BAEN dwie pierwsze są legalnie do ściągnięcia, więc niczym nie ryzykujesz. Ja tak przeczytałem "On Basilisk Station", czytało się szybko, dalej niezbyt wciągnęło, więc porzuciłem "The Honor of the Queen".Kruger pisze: Spróbuj z jedną pozycją, z czyms z poczatku najlepiej (Placówka Basilisk) i zobaczysz.
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA
- mr.maras
- C3PO
Rzeczywiście na Allegro życzą sobie ponad stówę. Ja swojego egzemplarza nie sprzedam Młodziku ale jest jeszcze dostępna w jednej, rzadko odwiedzanej polskiej księgarni internetowej w UK. Dla klubowiczów cena 9,25 funta + 3,49 funa za przesyłkę w UK, do tego koszt wysyłki do Polski. Chyba się nie kalkuluje. Może MAG wznowi?
po przeczytaniu spalić monitor
- mr.maras
- C3PO
Ewentualnie mogę ci kupić we wspomnianej księgarni, odwdzięczyłbyś mi się zakupem i wysyłką książki w tej samej cenie z Polski. Koszty wysyłki w UK odpadłyby gdybym je zamortyzował większą paczką z Wolumena z 1-2 pozycjami dla mnie. To nadal 9.25 plus przesyłka do Polski, sporo ale mniej niż na Allegro. Funt stoi około 5.00 złotych.
po przeczytaniu spalić monitor
- mr.maras
- C3PO
- Darth_Franek
- Pćma
Poszukuję Fanzinu albedo nr 5 i 6 oraz kilku stron...
Witajcie Starzy Wyjadacze!
Odkopałem ostatnio swoje archiwa i próbuję dokompletować archiwalia fandomowe. Na chwilę obecną poszukuję numeru 5 i 6 fanzinu Albedo Wojtka Sedeńki i... kilku brakujących stron z numeru 4. Braki dotyczą stron: 23, 24, 25, 26 i 43, 44, 45, 46.
Fanziny najlepiej w wersji oryginalnej odkupię/wymienię. Nie pogardzę też skanami lub kserokopiami.
Mam też pytanie - jest tutaj, albo gdzieś w sieci, jakiś specjalny kącik dla bilbiofilów (tj. tych, co bardziej zbierają i archiwizują, niż czytają)?
Np. wiadomości dotyczące serii wydawniczych (Fantastyka Groza wyd Literackie, Fantastyka Przygoda - Iskry).
Fantasta.pl już poznałem, ale nie jest to jeszcze to, o czym marzyłem - brakuje mi forum wymiany doświadczeń kącika kupie-szukam-wymienię-zamienię ukierunkowanego właśnie na fantastykę. I to tę raczej do 2000 roku, bo jakoś mi ta wampiriada metroseksualna nie całkiem ten teges...
Odkopałem ostatnio swoje archiwa i próbuję dokompletować archiwalia fandomowe. Na chwilę obecną poszukuję numeru 5 i 6 fanzinu Albedo Wojtka Sedeńki i... kilku brakujących stron z numeru 4. Braki dotyczą stron: 23, 24, 25, 26 i 43, 44, 45, 46.
Fanziny najlepiej w wersji oryginalnej odkupię/wymienię. Nie pogardzę też skanami lub kserokopiami.
Mam też pytanie - jest tutaj, albo gdzieś w sieci, jakiś specjalny kącik dla bilbiofilów (tj. tych, co bardziej zbierają i archiwizują, niż czytają)?
Np. wiadomości dotyczące serii wydawniczych (Fantastyka Groza wyd Literackie, Fantastyka Przygoda - Iskry).
Fantasta.pl już poznałem, ale nie jest to jeszcze to, o czym marzyłem - brakuje mi forum wymiany doświadczeń kącika kupie-szukam-wymienię-zamienię ukierunkowanego właśnie na fantastykę. I to tę raczej do 2000 roku, bo jakoś mi ta wampiriada metroseksualna nie całkiem ten teges...
"...nikt nie zna ścieżek gwiazd..."
-------------------------------------------------------
Oszołomy wszystkich światów łączcie się !
-------------------------------------------------------
Oszołomy wszystkich światów łączcie się !
- Młodzik
- Yilanè
Re: Poszukiwany, poszukiwana, czyli rzecz o książkach
Zna ktoś może książki na temat życia w XIX wieku, szczególnie arystokracji, szczególnie brytyjskiej?
- ElGeneral
- Mistrz Jedi
Re: Poszukiwany, poszukiwana, czyli rzecz o książkach
Thackeray "Dzieje Pendennisa", albo to!
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeeves
Lub to...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Austen
http://en.wikipedia.org/wiki/Jeeves
Lub to...
http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_Austen
Takie jest moje zdanie w tej materii, a oprócz tego uważam, że Kartagina powinna być zburzona.