Znaczy się sztuka medytacji może swobodnie się rozwijać?taki jeden tetrix pisze: Z jednym giga rzecz robi się taka bardziej dla cierpliwych :)
Wiedźmin
Moderator: RedAktorzy
- Montserrat
- Szczurka z naszego podwórka
- Bebe
- Avalokiteśvara
Medytacja jest OK, gorzej gdy nastepują nieoczekiwane przemieszczenia Geralta po ekranie - przed chwilą był tu, a teraz jest tam. :D Na naszym stacjonarnym skacze sobie chłopina po planszy, bo komputer nie wydala i pokazuje chyba 1 klatkę na sekundę. :D
Z życia chomika niewiele wynika, życie chomika jest krótkie
Wciąż mu ponura matka natura miesza trociny ze smutkiem
Ale są chwile, że drobiazg byle umacnia wartość chomika
Wtedy zwierzyna łapki napina i krzyczy ze swego słoika
- Montserrat
Czyli głęboka metafizyka techniczna. Jak nie medytacja to teleportacja ;)Bebe pisze:Medytacja jest OK, gorzej gdy nastepują nieoczekiwane przemieszczenia Geralta po ekranie - przed chwilą był tu, a teraz jest tam. :D Na naszym stacjonarnym skacze sobie chłopina po planszy, bo komputer nie wydala i pokazuje chyba 1 klatkę na sekundę. :D
A to wszystko jest i tak niecnym kuszeniem biednej studentki, co by zaskórniaki jakie zza pazuchy wysupłała i zakupiła Wiedźmina, a potem przez miesiąc suchą kawę na uczelni piła ;)
Się chyba złamię więc.
"After all, he said to himself, it's probably only insomnia. Many must have it."
- kiwaczek
- szuwarowo-bagienny
Ano chodzi. Na laptopie. Który grzeje się przy tym okrutnie. Więc i tak i tak modernizacja stacjonarnego mnie nie minie...Coleman pisze:O prosze! Czyli jednak chodzi :) I po co bylo tak biadolic? :P
FTSL
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!
- Bebe
- Avalokiteśvara
O tototo, poduszeczka chłodzaco-wentylacyjna i laptokowi będzie lepiej. Kobiety góra, nic sie im nie gotuje. :D
Z życia chomika niewiele wynika, życie chomika jest krótkie
Hmm.., nie jest najlepiej, ale jakoś powinno polecieć. Na pewno wydłuży się czas ładowania obszarów, zrezygnujesz z detali i widoku TPP.deyot pisze:Właśnie. Jakie są wymagania wiedźmina? Mam Semprona 2800+ (2Ghz - starego na jądrze Athlona XP bodaj) 1GB RAM i GeForce 6600. Nie wymagam wiele klatek 10-15 na sekundę mi wystarczy. Już się przyzwyczaiłem.
Najbardziej optymalny sprzęt to dwurdzeniowy procek, karta serii 8x i 4GB RAM w dualu. Choć odpalałem to na Athlonie 64bit 3800+ z 2GB RAM, kartą 7x i śmigało bez problemu. Trzeba było tylko ściągnąć filtrowanie anizotropowe i wygładzanie. Co ciekawsze, na niektórych kartach z serii 7 gra lepiej chodzi na starszych sterownikach (np. dołączonych na płycie) niż na nowych.
- Montserrat
- Montserrat