Już tak nie Dukaj.

czyli o naszych albo cudzych autorach i ich dziełach - wszystko co chcielibyście wiedzieć, a o co (nie)boicie się zapytać

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Flint

Post autor: Flint »

Konradzie, od kiedy Lampa to środowisko SF?

Przewodas
Pćma

Post autor: Przewodas »

Yyyyyy...?!
To co ja tam robiłem tyle lat? A Orbitowski? A sam Dukaj, który drukował opowiadanie w pierwszym numerze Lampy? I oto nagle progi okazały się za niskie...

Sięgnij do archiwum po NF 8/2004 i mój felieton "Pożegnanie Imperium". Tak umierają marzenia!

Awatar użytkownika
Dabliu
ZakuŻony Terminator

Post autor: Dabliu »

Może odmówił wywiadu, bo go brzuch bolał?

Przewodas
Pćma

Dabliu, Myślisz, że JD nałykał się zbyt wiele ciężkostrawnych nagród?

Będę szczery. Dukaj od lat odmawiał mi realizacji jakichkolwiek wspólnych projektów, bo ponoć brzydził się mojego stylu życia i bał występować ze mną publicznie. Ja nosorożec, on uduchowiony miś panda - mogę to zrozumieć.

Natomiast nie rozumiem, ba, całkiem nie mieści mi się nosorożcowym łbie kim do cholery ciężkiej stał się Jacek Dukaj żeby odmawiać Pawłowi Dunin-Wąsowiczowi?! (bo do tego sprowadza się odmowa Orbitowskiemu)

Awatar użytkownika
Dabliu
ZakuŻony Terminator

Post autor: Dabliu »

Przewodas pisze:Dabliu, Myślisz, że JD nałykał się zbyt wiele ciężkostrawnych nagród?
Czasem człowieka chwyci wzdęcie już na samą myśl o żarciu wciąż tej samej potrawy...

Przewodas
Pćma

Jeżeli masz na myśli nadmiar wywiadów, to sam wiem (przy okazji Magnetyzera) jak bardzo staje się to męczące powyżej pięciu. Jednak życie to sztuka wyboru, trzeba wiedzieć komu się odmawia.

Lampa nie jest tabloidem, a po Orbicie trudno spodziewać się pytań infantylnych. PDW też zawsze Dukaja doceniał (np. w Przekroju o "Inne Pieśni" stoczył prawdziwą wojnę), więc za co, pytam się, ten policzek?

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny

Post autor: kiwaczek »

Ale z tego co mi wiadomo to Dukaja na tym Forum nie ma (chyba, że się mylę). Dlaczego więc pytanie o policzku kierujesz do nas? My, maluczkie istotki, nie jesteśmy w stanie odpowiedzieć Ci na to pytanie. Niestety...

No bo przecież nie chodzi Ci o bicie piany na pewno...
I'm the Zgredai Master!
Join us young apprentice!
Jestem z pokolenia 4PiP i jestem z tego dumny!

Awatar użytkownika
A.Mason
Baron Harkonnen

Post autor: A.Mason »

Przewodas pisze:Natomiast nie rozumiem, ba, całkiem nie mieści mi się nosorożcowym łbie kim do cholery ciężkiej stał się Jacek Dukaj żeby odmawiać Pawłowi Dunin-Wąsowiczowi?! (bo do tego sprowadza się odmowa Orbitowskiemu)
A kim jest Pawel Dunin-Wasowicz, ze nie mozna mu odmowic?
Lampa to jakies jedyne sluszne pismo?
1) Artykuł 54. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
2) Życie zmusza człowieka do wielu czynności dobrowolnych. Stanisław Jerzy Lec

Awatar użytkownika
Albiorix
Niegrzeszny Mag

Post autor: Albiorix »

Przecież nikt (może poza rządem i pracownikami państwowymi) nie ma obowiązku udzielać wywiadów komukolwiek. Może Lampe czyta zbyt mało ludzi żeby wywiad tam miał znaczenie promocyjne uzasadniające poświęcenie kilku godzin życia?

Flint

Post autor: Flint »

Przewodas pisze:Yyyyyy...?!
To co ja tam robiłem tyle lat? A Orbitowski? A sam Dukaj, który drukował opowiadanie w pierwszym numerze Lampy? I oto nagle progi okazały się za niskie...

Sięgnij do archiwum po NF 8/2004 i mój felieton "Pożegnanie Imperium". Tak umierają marzenia!
Nie, chwila, nie zrozumiałeś mnie. Czym innym jest pismo, które ma coś wspólnego z fantastyką (jak Lampa), a czym innym pismo, które funkcjonuje jako pismo środowiskowe. Jak mi się wydaje, "Lampa" pismem środowiskowym zwyczajnie nie jest, już choćby dlatego, że pisze nie tylko o fantastyce, a nawet głównie nie o fantastyce. Tylko o to mi szło.

Przewodas
Pćma

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10...

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny

Spróbuj od tyłu. Podobno skuteczniejsze.
MSPANC
I'm the Zgredai Master!

Przewodas
Pćma

Żeby wylecieć na orbitę?

Jeżeli komuś tu powinno zostać odmówione to Przekrojowi, który przez lata olewał Dukaja z góry i jeśli co poszło, to po molestowaniach PDW. Teraz się obudzili, po nagrodzie Kościelskich i nagle Przekrój stał się lepszy od Lampy? Taka pazerność na promocję nagle z laureata wyszła?

Awatar użytkownika
obb
Dwelf

Post autor: obb »

Już przewróciło mu się we łbie? Co za cienias.
Głupi nie wymierają, a mądrzy nie chcą umierać. Ale każdemu pisana jest śmierć.

Awatar użytkownika
kiwaczek
szuwarowo-bagienny

Nie mam zamiaru bronić w jakikolwiek sposób Dukaja - nie interesuje mnie ta sprawa, nie ma udziałów ani w Lampie, ani w Przekroju.

Ale może jednak, drogi Przewodasie, spasujesz troszkę. Powtórzę jeszcze raz - jeśli masz pytania do Dukaja - zadaj mu je osobiście. Nie ma go tutaj i nie uzyskasz na tym Forum odpowiedzi. I jakoś w Twoje dobre zamiary też nie mogę uwierzyć. Szykujesz kolejnego flejma, ale my do tego nie mamy zamiaru się dokładać.

Mam nadzieję, że jasno przedstawiłem mój (i nie tylko) punkt widzenia.
I'm the Zgredai Master!

ODPOWIEDZ