Insektofobiczna rusałka i inne bramy gdzies tam, czyli M.W.
Moderator: RedAktorzy
- Millenium Falcon
- Saperka
- Q
- Strategos
No, obiecałem Ci kiedyś (daawno temu, jak na noże trochę poszliśmy na linii user-mod ;-) ), że zapoznam się z Twoją twórczością. A ja zawsze dotrzymuję słowa, acz nie zawsze terminowo ;-).
ps. nie bawiłem się, samo Google mi wyrzuciło, więc po prostu skorzystałem z okazji, bo grzech było nie skorzystać ;-)
ps. nie bawiłem się, samo Google mi wyrzuciło, więc po prostu skorzystałem z okazji, bo grzech było nie skorzystać ;-)
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas
W końcu !!!! Przebiłem się przez te 32 strony postów w tym temacie, 4 dni mi to zabrało bo sprawdzałem wszystkie odsyłacze i jak prowadziły do jakiegoś tekstu to go zgłębiałem. Przeczytałem wszystkie dostępne opowiadania, ale że z komputera czyta się wolniej i jest to męczące przez to znużenie wielkie mnie ogarnęło, takie że z najlepszych "kawałków" śmiałem się rano następnego dnia, a nie wtedy gdy je czytałem. Jestem pod wrażeniem sokoliczko, w kilka lat napisałaś i natłumaczyłaś wiele rzeczy. Podsumowując forum i moją opinię muszę powiedzieć: Wszystko jedno czy z błędami, czy bez (mogą być nawet ortograficzne), na śmiesznie czy smutno, feministycznie czy macho, zabieraj nas na kolejne jazdy przez krainy twej wyobraźni :) Mam tylko jedyne malutkie, tyciutkie zastrzeżenie. Już od roku nic sygnowanego Twym nazwiskiem na półce nie widziałem (nawet dodruków), a że jestem z tych skąpiradeł co weekendami czytają książki w empiku zamiast je kupić, więc sprawdzam często i nic :( Wcześniej na tym forum to się chwaliłaś, że jesteś 2 książki przed wydawcą teraz, "Załatwiaczka 2" nie skończona, "Wrota 3" będą po świętach ale nie wiadomo, którego roku. Jak to czytałem to mi się serce w drobne paseczki kroiło.
- Millenium Falcon
- Saperka
Załatwiaczka 2 jest w pisaniu. Mam nadzieję, że w tym albo w przyszłym miesiącu będę ją miała z głowy.
U wydawcy leży zbiór opowiadań, ale kiedy się pojawi - nie wiadomo. Zależy od tego, czy Basia raczy swoją szanowną mamę-redaktorkę do kompa dopuścić. ;) (do Załatwiaczki, jak ją wreszcie skończę, stosuje się to samo zastrzeżenie )
E: A, i osobiście wolałabym jednak pisać bez błędów. ;) Tudzież z minimalną ilością.
U wydawcy leży zbiór opowiadań, ale kiedy się pojawi - nie wiadomo. Zależy od tego, czy Basia raczy swoją szanowną mamę-redaktorkę do kompa dopuścić. ;) (do Załatwiaczki, jak ją wreszcie skończę, stosuje się to samo zastrzeżenie )
E: A, i osobiście wolałabym jednak pisać bez błędów. ;) Tudzież z minimalną ilością.
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper
- Soi
- Psztymulec
O, jest kolejny fan Sokolicy! Chodź do fanklubu, chodź. : ] <drzwi szeroko otwarte>
Właśnie skończyłam odkurzać sobie "Skąd odeszły bazyliszki". I tak się zastanawiam, jak się skończyła przygoda Kruczki z MythPeacem...
No tak, czyżbym zapomniała wyrazić zachwyt? ; P
edytka: Mogę się zająć Basią na jakiś czas, mam wprawę, nie powinna cierpieć za bardzo... ; >
Właśnie skończyłam odkurzać sobie "Skąd odeszły bazyliszki". I tak się zastanawiam, jak się skończyła przygoda Kruczki z MythPeacem...
No tak, czyżbym zapomniała wyrazić zachwyt? ; P
edytka: Mogę się zająć Basią na jakiś czas, mam wprawę, nie powinna cierpieć za bardzo... ; >
- Millenium Falcon
- Saperka
- nosiwoda
- Lord Ultor
Hmmm. I piszesz to w poście do autorki, której pisarstwo podziwiasz i pragniesz, żeby było go więcej? Specyficzne podejście.Nikler pisze: jestem z tych skąpiradeł co weekendami czytają książki w empiku zamiast je kupić
"Having sons means (among other things) that we can buy things "for" those sons that we might not purchase for ourselves" - Tycho z PA
Ponieważ czytam dużo a zarabiam mało, do tego jestem wychowany w dobie komunizmu, gdzie wszystko niby było za darmo (generalnie nie wszystko, ale biblioteki publiczne były nawet w pipidówkach, szkolne przy każdej jednej szkole bądź szkółce), jeśli przez całe życie, jeśli chciałem coś przeczytać to mogłem to zrobić za darmo, a z Empiku mnie nie wyganiają. Twój post w żaden sposób mnie nie wzrusza. Może jestem nowy ale już się zorientowałem czytając inne zakładki w tym forum, że w zasadzie masz niewiele do powiedzenia poza wtykaniem innym szpilek. Na mnie to nie działa. Chyba zapomniałeś w tym miesiącu przypomnieć Przewodasowi,że miał Ci załatwić bana na forum NF. Zaniedbujesz się trochę. Sokoliczka na pewno rozumie , że ma pewne, spore grono czytelników na którym jednak nie zarobi. Nie wiem jak to odbiera, ale chyba jest świadoma tego faktu. Jakby miała coś przeciw mojej szczerości, ewentualnie stwierdziłaby , że namawiam tu innych do podobnych jak moje zachowań , to przecież mogła poprosić o wycięcie tamtego zdania.
- Millenium Falcon
- Saperka
- nosiwoda
- Lord Ultor
Niech podniesie rękę ten kto kupił wszystkie książki, które przeczytał. Największy łomot jaki w życiu dostałem, był przez pewną mendę, ignorowałem jego zaczepki, to poszedł do jednego psychola i powiedział tamtemu, że wygadywałem o nim jakieś głupie rzeczy. Analogia nasuwa się sama. Proszę nie obrażaj inteligencji innych mówiąc im , że im jakoś uwłaczam , niech ocenią to sami i odpowiednio zareagują, a środków mają na to mnóstwo. Dlaczego nie skarciła mnie sama autorka i główna zainteresowana ? Właśnie. Mileno, co sądzisz o takiej sprawie. Gdyby autor mógł zakazać udostępniania swoich dzieł w bibliotekach i tym podobnych wypożyczalniach publicznych, czy ty byś coś takiego parafowała ograniczając dostępność swoich dzieł wyłącznie dla kupujących , bądź wypożyczających we własnym gronie czytelników ? Albo czy masz coś przeciw temu , że ktoś czyta Twoje książki nie kupiwszy ich wcześniej ?
- Harna
- Łurzowy Kłulik
wpis moderatora:
Harna: Szanowna Autorka już się w tym temacie wypowiedziała i uznała go za zamknięty. Jeżeli czujecie, drodzy panowie, nieprzepartą chęć wymieniania uwag arcycelnych i przesympatycznych tudzież wbijania sobie wzajemnych szpil, szpileczek i szpiluniek — róbcie to na PW. Albo kolejne posty polecą w kosmos. Tako rzecze łurzowy kłulik.
– Wszyscy chyba wiedzą, że kicający łurzowy kłulik to zapowiedź śmierci.
– Hmm, dla nas znaczy coś całkiem odmiennego – szczęśliwe potomstwo...
© Wojciech Świdziniewski, Kłopoty w Hamdirholm
Wzrúsz Wirúsa!
– Hmm, dla nas znaczy coś całkiem odmiennego – szczęśliwe potomstwo...
© Wojciech Świdziniewski, Kłopoty w Hamdirholm
Wzrúsz Wirúsa!
Wypowiedziała się, ale to było parę lat i publikacji temu. W międzyczasie skończyła studia i rozpoczęła samodzielny marsz przez życie, nie mów ,że w takich warunkach poglądy (szczególnie te na temat zarabiania pieniędzy) się nie zmieniają , znaczy nie ewoluują :) Ja wiem ,że dobre wychowanie czasem wymaga hipokryzji, i o niektórych rzeczach się nie mówi mimo,że się je robi, po prostu, nic co bym przeczytał w tym wątku poza tym co mi napisał nosiwoda nie dało mi przesłanek myśleć , że to taka sytuacja.
- Harna
- Łurzowy Kłulik
- Soi
- Psztymulec