Reklamowisko - czym nas straszą i zadziwiają w tivi

czyli nic konkretnego, za to do wszystkiego

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Post autor: No-qanek »

No, ale połowa to dużo, bo mieć połowę i nie mieć połowy, to już całość :D
Nie jestem przekonany. Czy zarabiając 3000 zł miesięcznie, na kogoś z pensją 4500 zł patrzyłbyś jak na krezusa?
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Regis
Pćma

Post autor: Regis »

No-qanek pisze:
No, ale połowa to dużo, bo mieć połowę i nie mieć połowy, to już całość :D
Nie jestem przekonany. Czy zarabiając 3000 zł miesięcznie, na kogoś z pensją 4500 zł patrzyłbyś jak na krezusa?
Z tego co wyczytałem to Polska ma 2 razy mniej niż Francja, więc w tym wypadku ktoś zarabiający 3000zł miesięcznie czułby chociaż lekką zazdrość do kogoś zarabiającego 6000 zł.

Awatar użytkownika
Marchew
Kurdel

Post autor: Marchew »

http://www.marketing-news.pl/message.php?art=29417 - żeby obejrzeć trzeba chyba niestety być zarejestrowanym. Najlepsze reklamy coca-coli (pewnie napisane z okazji 125-lecia marki :) ).

Ale nie jestem leniem i te całkiem najlepsze wam przekleję.

http://www.marketing-news.pl/photos/upd ... _large.jpg - Zacząć trzeba od legendy. Bo świętego Mikołaja wymyśliła Coca-Cola, a właściwie agencja D'Arcy.

http://www.youtube.com/watch?v=jPEIM1tZ ... r_embedded - For extra fun take more than one. Z 1963 roku.

http://www.youtube.com/watch?v=CHiNwDhL ... r_embedded - to pewnie znacie Coca-Cola meets GTA

http://www.youtube.com/watch?v=iX2xS9vPQ-Y - opowieść z wnętrza maszyny z napojami

http://www.youtube.com/watch?v=lqT_dPAp ... r_embedded - viral według Coca-Coli

Miłego oglądania.

Awatar użytkownika
Zanthia
Alchemik

Post autor: Zanthia »

It's me - the man your man could smell like.

Awatar użytkownika
hundzia
Złomek forumowy

Post autor: hundzia »

Wzrúsz Wirúsa!
Wł%aś)&nie cz.yszc/.zę kl]a1!wia;túr*ę

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Post autor: Alfi »

Mojemu znajomemu padł Windows. Na jego prośbę pozwalam sobie ta droga upublicznić jego oświadczenie:

Oświadczam, że nieprawdą jest, jakobym się przebierał za kobietę, dresiarza, Ślązak i wujka z Ameryki w celu wielokrotnego skorzystania z jazdy próbnej samochodem marki Hyundai.
Tomasz Karolak
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Post autor: No-qanek »

Eee... nie rozumiem?

Tzn. reklamę kojarzę, ale że co - podoba ci się? Nie podoba się? Płacą ci za rozpowszechnianie?
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Oj, to żart był.
A że spotkałem w życiu trzech Karolaków, w tym jednego Tomasza... No cóż, temu ostatniemu chyba niekoniecznie się podoba. Zwłaszcza jeśli trudno włączyć radio, by tego nie usłyszeć prawie natychmiast.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Nakago
Fargi

Post autor: Nakago »

Zależy jeszcze, jakiego radia się słucha ;-).
You can be anything you want to be
Just turn yourself into anything you think that you could ever be
("Innuendo", Queen)

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

A jak Wam się podoba określenie "bezprzewodowe serce twojego domu"?
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Alfi
Inkluzja Ultymatywna

Reklamy są coraz bardziej inspirujące. Przyłapałem się dzisiaj na liczeniu osobników, którym chciałbym złożyć takie życzenia, jak profesor w reklamie Lidla: Merry Christmas, buraki!
Niestety, pod koniec trzeciej dziesiątki się pogubiłem...
Hadapi dengan senyuman.

Awatar użytkownika
Kruger
Zgred, tetryk i maruda

Post autor: Kruger »

Mnie nieodmiennie bawi, że:
- środek przeciw psuciu się pralek reklamuje (wiem, że aktor, ale w reklamie jest...) mechanik pralkowy, którego interes tkwi w tym, by pralki się psuły.
- pasty do zebów nader często reklamują (udają w reklamie) dentyści. Którym raczej winno zależeć, by te pasty nie działały.
- spec reklamujący szczoteczkę do zębów twierdzi, że po jej użyciu odczuwa się uczucie świeżości, całkiem jak zaraz po wyjsciu od dentysty. Kto to wymyślił??? No bo kto po wyjściu od dentysty myśli o świeżości w japie? Dojmujące uczucie to chyba jednak ulga, że to już. po wszystkim. A jeśli mówić o uczuciu w ustach, to chyba nieprzyjemny smak tych badziewii, których dentysta używał.
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA

Awatar użytkownika
Młodzik
Yilanè

Post autor: Młodzik »

Eee tam. Nawet najskuteczniejsza pasta nie wygryzie dentystów ani nie uszczupli specjalnie ich dochodów ;).

Awatar użytkownika
Kruger
Zgred, tetryk i maruda

Post autor: Kruger »

Zgadza się. Niemniej, zabawny jest pomysł, że ta pastę reklamuje facet, któremu raczej nie zależy na tym by dobrze działała. A idąc tym tokiem myślenia dalej - reklamiarze mają nas za bezmyślnych idiotów. Ale to juz wiemy od dawna.
"Trzeba się pilnować, bo inaczej ani się człowiek obejrzy, a już zaczyna każdego żałować i w końcu nie ma komu w mordę dać." W. Wharton
POST SPONSOROWANY PRZEZ KŁULIKA

Awatar użytkownika
kaj
Kadet Pirx

Post autor: kaj »

Zdziwienie mnie ogarnia na reklamowanie jakiegoś medykamentu przez żonę eksprezydenta. Niby czemu ona ma być przekonująca?

Bzdurność tekstów nieustannie zadziwia. Zakup tabletu zapewni magiczne święta. Stoliczku nakryj się?

ODPOWIEDZ