Strach czytać, czyli co sądzicie o...
Moderator: RedAktorzy
- taki jeden tetrix
- Niezamężny
A pamiętasz okładkę do słynnej powieści pana Wiekiery bodajże, "Marsjanie są wśród nas"? Ona też dziwnie przypominała pewną serię wydawniczą :D
Wietrzę podobieństwo motywów...
Wietrzę podobieństwo motywów...
"Anyone who's proud of their country is either a thug or just hasn't read enough history yet" (Richard Morgan, Black Man)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)
"Jak ktoś chce sypiać ze skunksami, niech nie płacze, że mu dzieci śmierdzą" (Etgar Keret)
- Gustaw G. Garuga
- Psztymulec
- andre
- Sepulka
- Małgorzata
- Gadulissima
Eee, tam. Normalna strategia to jest wg reguły prawej ręki. Znaczy, żeby się do lidera upodobnić. Żal tylko, że wybiera się w ogóle tego rodzaju strategię - przez upodobnienie, zamiast przez wyróżnienie. Ta pierwsza, to równanie w dół jest, nie wystawia dobrego świadectwa "producentowi". Znaczy, że producent nie wierzy w odrębność, jakość i wartość własnego produktu, że lepiej postrzega produkt konkurencyjny...
No, wstyd trochę, nieprawdaż?
No, wstyd trochę, nieprawdaż?
So many wankers - so little time...
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
Chyba nawet na pewno. Bodaj w styczniu czy w lutym 2001 Polityka o tym pisała, reprodukując obie wersje, zapowiadaną i ostateczną. Ta zapowiadana wisiała już gdzieś w sieci, a potem znikła, kiedy się szum zrobił.andre pisze:Podobno "Czas Golema" niejakiego Andrzeja SEpkowskiego Prószyński planował wstępnie puścić w szacie łudząco podobnej do edycje Sapkowskiego w Supernowej.Rozmyślili się ale sam pomysł letko nagannym się mi wydał...
Swoją drogą, chwyt był nieźle pomyślany. To samo imię autora, nazwisko różniące się tylko jedną literą... Mogło przyciągać.
Le drame de notre temps, c’est que la bêtise se soit mise à penser. (Jean Cocteau)
Hadapi dengan senyuman.
Hadapi dengan senyuman.
- Małgorzata
- Gadulissima
Tylko za te przeprowadzone bezmyślnie.dzejes pisze:Tylko że za takie "normalne strategie" potem się w sądzie płaci.Małgorzata pisze:Eee, tam. Normalna strategia to jest wg reguły prawej ręki. Znaczy, żeby się do lidera upodobnić.
Jasne, że jest ochrona znaków, szat graficznych, etc.
Ale istnieje różnica między kopiowaniem i naśladownictwem, a to drugie, jest jak najbardziej zgodne z prawem...
- Lafcadio
- Nexus 6
Wciąż do zobaczenia tutaj.Alfi pisze:Ta zapowiadana wisiała już gdzieś w sieci, a potem znikła, kiedy się szum zrobił.
Ja mam śmiałość to panu powiedzieć, bo pan mi wie pan co pan mi może? Pan mi nic nie może. Bo ja jestem z wodociągów.
- Alfi
- Inkluzja Ultymatywna
- Małgorzata
- Gadulissima
Tylko wtedy, kiedy się pomylę :)))dzejes pisze:Tylko że ostatecznie co jest czym nie Tobie, ani mnie oceniać, ale Wysokiemu Sądowi.Małgorzata pisze: Ale istnieje różnica między kopiowaniem i naśladownictwem, a to drugie, jest jak najbardziej zgodne z prawem...
;)
- Karola
- Mormor
Też mi się tak raz przydarzyło. Runa ostatnio zapomniała o spisie treści. Utrudniło mi to lekturę, bo miałam ochotę poczytać sobie opowiadania w innej kolejności niż zaproponowana przez autora i wydawnictwo :)
Indiana Jones miał brata. Nieudacznika rodem z Hiszpanii. Imię brata nieudacznika brzmiało Misco. Misco Jones.
- Eques
- Mamun
Czasem to nie ejst zaniechanie, tylko świadomy zamiar autora.
Są to jakby tytuły od niego, a nie rozdziały.
W tych konkretnych wypadkach oczywiście nie wiem, choć wczoraj zirytowała mnie tak sytuacja bodajże w Historii Rosji.
Są to jakby tytuły od niego, a nie rozdziały.
W tych konkretnych wypadkach oczywiście nie wiem, choć wczoraj zirytowała mnie tak sytuacja bodajże w Historii Rosji.
Osobiście cieszy mnie gdy słyszę o biciu żydów, nie należy jednak na to pozwalać.
Aleksander II Wyzwoliciel
Aleksander II Wyzwoliciel