Łowisko, czyli izba przyjęć

opinie, uwagi, propozycje oraz powitania

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shrew
Sepulka

Re: Łowisko, czyli izba przyjęć

Post autor: Shrew »

Pozdrawiam Szanownych Gospodarzy!
Postanowiłam zacząć dzielić się swoją skromną twórczością literacką i tłumaczeniową. Sądzę, że dzięki Wam będę mogła się rozwijać i pracować nad swoimi tekstami. Zgodnie z obyczajem, kilka słów o mnie poniżej.
Z wykształcenia jestem lingwistą i tłumaczem. Z zamiłowania lingwistą, tłumaczem i początkującym literatem. Piszę po polsku, tłumaczę z angielskiego, uczę się japońskiego. Śpiewam, grywam na instrumentach strunowych i w gry wszelkiego rodzaju oraz strzelam z tradycyjnego łuku.
Miło będzie mi u Was gościć.

Awatar użytkownika
Cordeliane
Wynalazca KNS

Post autor: Cordeliane »

Witamy!
A czy jesteś już poskromiona?...
Light travels faster than sound. That's why some people appear bright until they speak.

Awatar użytkownika
Kordylion
Pćma

Post autor: Kordylion »

Witaj. Pozazdrościć pasji i zainteresowań:)
Są rzeczy ważne, ważniejsze i te do zrobienia

Awatar użytkownika
Shrew
Sepulka

Post autor: Shrew »

Poskromiciel już się znalazł :)

Awatar użytkownika
hundzia
Złomek forumowy

Post autor: hundzia »

O rany, ale rozrzut językowy masz :D Forumuj się na zdrowie.
Wzrúsz Wirúsa!
Wł%aś)&nie cz.yszc/.zę kl]a1!wia;túr*ę

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Shrew pisze:Pozdrawiam Szanownych Gospodarzy!
Postanowiłam zacząć dzielić się swoją skromną twórczością literacką i tłumaczeniową. Sądzę, że dzięki Wam będę mogła się rozwijać i pracować nad swoimi tekstami. Zgodnie z obyczajem, kilka słów o mnie poniżej.
Z wykształcenia jestem lingwistą i tłumaczem. Z zamiłowania lingwistą, tłumaczem i początkującym literatem. Piszę po polsku, tłumaczę z angielskiego, uczę się japońskiego. Śpiewam, grywam na instrumentach strunowych i w gry wszelkiego rodzaju oraz strzelam z tradycyjnego łuku.
Miło będzie mi u Was gościć.
Boh moj. Istnieją światy równoległe. I ja się chyba przeniosłam...
Tak myślę, bo:
a. widzę wpis swojej młodszej wersji, która różni się tylko jednym drobiazgiem;
b. mam wolny kwadrans - co nie zdarzyło mi się od paru tygodni.
Nie jestem u siebie, to pewne... :X

Znaczy, miło mi Cię poznać, Młodsza Wersjo. :)))
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Krzysztof Wojczal
Sepulka

Post autor: Krzysztof Wojczal »

Ja również witam szanowne grono forumowiczów :-)

Jestem autorem powieści "O lepsze wczoraj" i chciałbym podzielić się własnymi doświadczeniami z osobami, które mają zamiar same wydać własną książkę.

Liczę na ciekawe dyskusje :-)

Co do mojej osoby, mam wiele zamiłowań, ale myślę, że w tym miejscu ważne będzie tylko jedno - zamiłowanie do literatury, zwłaszcza fantastycznej.

pozdrawiam
Krzysztof Wojczal

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

O, Autor!
To na pewno świat równoległy... :P

Znaczy, witaj na FF i baw się dobrze. :)))

Awatar użytkownika
hundzia
Złomek forumowy

Post autor: hundzia »

Margot, to ty strzelasz z łuku?

Powitać Krzysztofie.
Wzrúsz Wirúsa!
Wł%aś)&nie cz.yszc/.zę kl]a1!wia;túr*ę

Jarosław Borawski
Sepulka

Post autor: Jarosław Borawski »

Cześć wszystkim! Jestem Jarek, lubię pisać jako amator. Powracam na to forum po długiej nieobecności i z nadzieją wyczekuję waszej pomocy by stać się lepszym w pojmowaniu kunsztu pisania.

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

To trzeba było się witać w "Powitaniach i powrotach" (jakoś tak).
Ale i tutaj miło Cię widzieć. :)))

Jarosław Borawski
Sepulka

Post autor: Jarosław Borawski »

Zapomniałem nazwy konta, hasła, e-mailu do starego konta... Więc przywitałem się na nowo. Poza tym, w tamtym temacie straszny off topic się zrobił. :D

Margot
Sepulka

Post autor: Margot »

Witajcie!

Korzystając z luksusu posiadania aż 30 minut do wyjścia do pracy postanowiłam się zarejestrować i przywitać.
O Fahrenheicie dowiedziałam się w bibliotece, gdy jeden z ciekawszych zbiorów opowiadań jaki tam kiedykolwiek znalazłam
okazał się Waszym dziełem.

Sama nałogowo pisałam od podstawówki, teraz, po latach przerwy próbuję wrócić do dawnej pasji. Piszę w wolnych chwilach,
choć nigdy nie przestałam tworzyć w swojej głowie. Pisanie do szuflady było moją największą ambicją dopóki nie spotkałam mojego obecnego partnera.
Odwrócił moje życie do góry nogami - mnie zadeklarowaną starą [z poglądów] pannę wcisnął w foremkę związku i upiekł,
w dodatku zażyczył sobie, bym w ramach prezentu urodzinowego stworzyła dla niego blog z opowiadaniami.

Instytucja blogu mnie przerasta - w końcu zapomnę adresu i moje porzucone ochłapki twórczości pozostaną na zawsze [do skasowania] na bezludnych odmętach internetu... Po miesiącu rozterki postanowiłam więc podrzucić swoje niechciane "dzieci" do waszego okienka nadziei.

Publikowanie, nawet tylko elektroniczne, w tak znakomitym gronie może się wydawać z mojej strony pewną megalomanią, ale gdzie indziej mogłabym liczyć na konstruktywną krytykę i pisankowo się rozwijać?

No tak, zbrodnicze intencje zdradzone, teraz przydałoby się poudawać, że jestem tu nie tylko z rozkazu i chęci zaspamowania tego forum opowiadaniami.
Zaciekawiła mnie społeczność, która jest na tyle zgrana, by wydawać wspólnie owoce swojej pracy. Pracy niesamowicie interesującej. Tak dobre rzeczy muszą tworzyć naprawdę ciekawi ludzie. To bardzo, bardzo, bardzo...

...intrygujące, powiedziałabym. Choć tak naprawdę nie wiem, czy uda mi się poznać kogokolwiek z was. Mam 27 lat i poza partnerem, który jest socjopatą jak ja praktycznie nie mam znajomych i nie bardzo za takowymi tęsknię. Może to w niczym nie przeszkodzi, potrafię bowiem doskonale pracować obok ludzi. Raczej się jednak nie spotkamy i z całą pewnością nie wypiję z wami piwa na konwencie [bo wedle urban mythology na konwencie pije się piwo; nie wiem, byłam tylko na dwóch i niewiele pamiętam].

Uff, myślę, że osiągnęłam swój ukryty cel - przedstawienia się w maksymalnie antypatyczny sposób.
Zakończyłabym tradycyjnym: "Panie i Panowie do niezobaczenia!" ale naprawdę PRZECZYTAŁAM REGULAMIN i zauważyłam, że zakaz panowania obowiązuje nawet przed/zamiast zakazem szerzenia treści nazistowskich. Cóż za forum!
Ave!

...mały edit... bo mogę tutaj zamieścić swoje opowiadania, prawda?
tak się pytam, po po szybkim przejrzeniu forum nie znalazłam kosza na własną twórczość.
no cóż...

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Witaj, Margot!
Teksty własne zamieszcza się tutaj. Robisz wątek i... siup.
Baw się dobrze na FF! :)))

Hihihi! Zajęłaś mi przezwisko. :P

Margot
Sepulka

Post autor: Margot »

Witaj, Margot!
Teksty własne zamieszcza się tutaj. Robisz wątek i... siup.
Baw się dobrze na FF! :)))

Hihihi! Zajęłaś mi przezwisko. :P
Dzięki wielkie za pomoc, forum jest tak duże, że pewnie bym się naszukała tego miejsca *^__^*

Co do przezwiska... ogromniaste przepraszam - zorientowałam się tuż przed napisaniem pierwszego posta
ale chwilę po założeniu konta... Ale to nic, będziecie musieli mi wymyślić inne, Małgorzato ;D

ODPOWIEDZ