Hanna Fronczak - nasza nimfa bagienna w księżycowych oparach

czyli o naszych albo cudzych autorach i ich dziełach - wszystko co chcielibyście wiedzieć, a o co (nie)boicie się zapytać

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ika
Oko

Post autor: Ika »

Ebola pisze:No, misię bardzo. :) Grafik się postarał.
A zdjęcie genialne.

Graficzka, co daje do myślenia :)
Im mniej zębów tym większa swoboda języka

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

Wiedziałam. Po prostu WIEDZIAŁAM, że panie z Fabryki wybiorą właśnie ten fragment. :D :D
Rzucam wszystko w cholerę, będę zarabiać jako wróżka:D
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

Lejce i bacik, no, no... :)
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Post autor: Millenium Falcon »

nimfa bagienna pisze:Wiedziałam. Po prostu WIEDZIAŁAM, że panie z Fabryki wybiorą właśnie ten fragment. :D :D
Gwoli ścisłości, w Fabryce jest również paru panów. ;)
Fragmencik wielce zachęcający, ale skoro już rzucasz wszystko dla wróżenia, to numerami w lotka byś jeszcze rzuciła... ;>
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper

Awatar użytkownika
Yuki
Furia Bez Pardonu

Post autor: Yuki »

No proszzzz, Navajero zainteresował się tymi aspektami, hm, kobiecości, przez które Bernhard nabrał do Edeltraud niejakiego wstrętu ;-).
There's some questions got answers and some haven't

Lasekziom
Kadet Pirx

Post autor: Lasekziom »

Tak, tak. Co jak co ale fs zawsze najlepsze okładki miała (z naciskiem na najlepsze, nie okładki).
edit. nawias

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Yuki pisze:No proszzzz, Navajero zainteresował się tymi aspektami, hm, kobiecości, przez które Bernhard nabrał do Edeltraud niejakiego wstrętu ;-).
Zainteresował się raczej aspektami osobowości autorki, które spowodowały, że napisała ten fragment :P
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Millenium Falcon
Saperka

Post autor: Millenium Falcon »

Uważaj, żeby to twoich aspektów nimfencja nie zanalizowała, w końcu ma więcej materiału. ;>
ŻGC
Imoł Afroł Zgredai Padawan
Scissors, paper, rock, lizard, Spock. - Sheldon Cooper

Awatar użytkownika
Małgorzata
Gadulissima

Post autor: Małgorzata »

Navajero pisze:
Yuki pisze:No proszzzz, Navajero zainteresował się tymi aspektami, hm, kobiecości, przez które Bernhard nabrał do Edeltraud niejakiego wstrętu ;-).
Zainteresował się raczej aspektami osobowości autorki, które spowodowały, że napisała ten fragment :P
E, tam. Tak kwestia potrzebna była do fabuły, a Ty tu zaraz autorkę za mordę wyciągasz... :P
So many wankers - so little time...

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Fabuła fabułą, ale jak się zacząłem zastanawiać co można zrobić z tymi lejcami... ;) Chyba spytam przy jakiejś okazji co autorka miała na myśli :D
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
nimfa bagienna
Demon szybkości

Post autor: nimfa bagienna »

Nożowniczku, nie zastanawiaj się;>
Wieczór już. Noc nadciąga. Będziesz miał kłopoty z zaśnięciem;P
Tłumaczenie niechlujstwa językowego dysleksją jest jak szpanowanie małym fiutkiem.

Awatar użytkownika
No-qanek
Nexus 6

Post autor: No-qanek »

Świetne, dawno nic tak fajnego nie czytałem :)
"Polski musi mieć inny sufiks derywacyjny na każdą okazję, zawsze wraca z centrum handlowego z całym naręczem, a potem zapomina i tęchnie to w szafach..."

Awatar użytkownika
Hitokiri
Nexus 6

Post autor: Hitokiri »

Łoł, dobry ten fragment, zwłaszcza ostatnie zdanie. Mnie zachęciło do sięgnięcia po resztę :)
"Ale my nie będziemy teraz rozstrzygać, kto pracuje w burdelu, a kto na budowie"
"Ania, warzywa cię szukały!"

Wzrúsz Wirusa! Podarúj mú "ú" z kreską!

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

nimfa bagienna pisze:Nożowniczku, nie zastanawiaj się;>
Wieczór już. Noc nadciąga. Będziesz miał kłopoty z zaśnięciem;P
Nie skomentuję tego. Normalnie ugryzę się w język i nie skomentuję :P
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
savikol
Fargi

Post autor: savikol »

Fragment szalenie ciekawy, szczególnie, że alchemia jest bardzo bliska memu sercu. Aż żałuję, że teraz w praktyce badawczej nie stosuje się metod opisnych przez Nimfę.
Szkoda tylko, że najfajniejsza część akcji została skwitowana przez autorkę kilkoma słowami:
doprowadził towarzyszkę do spazmatycznego krzyku. Wkrótce potem, wyczerpana, osunęła się w otchłań miłosiernego snu.
No nieee, taki skrót kiedy robiło się gorąco? Z najazdem kamery na kominek? I nawet nie wiem, czy te lejce brały udział w akcji, a mnie też zaintrygowały. :-/

ODPOWIEDZ