Navajero, mniej znany jako Adam Przechrzta
Moderator: RedAktorzy
- terebka
- Dwelf
-
- Mamun
- Navajero
- Klapaucjusz
-
- Mamun
- Navajero
- Klapaucjusz
No tak właśnie mniemam po lekturze "Wilków i Orłów" :) Co prawda u mnie konflikt rosyjsko - czeczeński to tylko dalekie tło, jednak Ty przecież siedzisz także w militariach.
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
- Q
- Strategos
Navajero, mam, mam, mam "Pierwszy krok"!
(Póki co wypożyczony.)
Jak dotąd b. fajne czytadło to jest. (Rozumieć, co miałeś głebszego na myśli, spróbuję jak kiedyś lekturę skończę.) Czyta się szybko jak Heinleina ;-). A i bohater też fajny, najbardziej przepakowany mag bojowy, w polskiej fantasy, od czasu "Ruchu generała", a ja lubię przepakowanych magów.
I tak sie luźno zastanawiam, czy aby część Madzikowych zachwytów, nie bierze sie z tego, że mamy w tekście królową Wiewiórę, a Wiewióra to prawie Tygrysa, nie? ;-) (Zresztą tygrys też w tekście jest...)
(Póki co wypożyczony.)
Jak dotąd b. fajne czytadło to jest. (Rozumieć, co miałeś głebszego na myśli, spróbuję jak kiedyś lekturę skończę.) Czyta się szybko jak Heinleina ;-). A i bohater też fajny, najbardziej przepakowany mag bojowy, w polskiej fantasy, od czasu "Ruchu generała", a ja lubię przepakowanych magów.
I tak sie luźno zastanawiam, czy aby część Madzikowych zachwytów, nie bierze sie z tego, że mamy w tekście królową Wiewiórę, a Wiewióra to prawie Tygrysa, nie? ;-) (Zresztą tygrys też w tekście jest...)
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas
- Q
- Strategos
- Navajero
- Klapaucjusz
No cóż, przyjemnej ( mam nadzieję) lektury :)
A tu fragment "Chorągwi...", na zarybek ;)
A tu fragment "Chorągwi...", na zarybek ;)
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson
- Navajero
- Klapaucjusz
Tzn. chodzi o zadowolenie Madzik z lektury? Myślę, że bardziej ją pociągały kwestie militarne niż postać Wiewióry, ale najlepiej spytać rzeczonej czytelniczki :)
dr Samuel Johnson
dr Samuel Johnson