Navajero, mniej znany jako Adam Przechrzta

czyli o naszych albo cudzych autorach i ich dziełach - wszystko co chcielibyście wiedzieć, a o co (nie)boicie się zapytać

Moderator: RedAktorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
terebka
Dwelf

Post autor: terebka »

Wypowiedziałbym się w innym wątku, ale ten też jest jak znalazł.
Czekam aż się pojawi styczniowy numer Nowej Fantastyki, by się wybrać w pewną wycieczkę. Czekam cierpliwie :)

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Post autor: Navajero »

Przecież już dawno jest?
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
terebka
Dwelf

Post autor: terebka »

Nie u nas :P Wiem, co mówię, bo szukam od kilku dni wśród lokalnych sklepików z prasą. Chyba będę się musiał zapuścić dalej w tych swoich poszukiwaniach.
Wersji elektronicznej ściągał nie będę, bo zdecydowanie wolę papierową. Lubię, jak coś mi w palcach szeleści :)

Rafał Dębski
Mamun

Post autor: Rafał Dębski »

Navajero pisze:Bardzo mnie to cieszy Rafale, ale...eee... jakim cudem mogłeś rzucić? Bo to jeszcze do premiery trochę czasu? :)
A nie, sorki, to drobne nieporozumienie. Wy z Madzikiem o Chorągwi, a ja o "Pierwszym kroku" :))

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Aha :) No, tak czy owak będę ciekaw Twojej opinii o "Chorągwi...", gdyby Ci się kiedyś zdarzyło przeczytać.
"Panie, ten kto chce zarabiać na chleb pisząc książki, musi być pewny siebie jak książę, przebiegły jak dworzanin i odważny jak włamywacz."
dr Samuel Johnson

Rafał Dębski
Mamun

Post autor: Rafał Dębski »

Się zdarzy na pewno, bo tematyka bardzo mi bliska :).

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

No tak właśnie mniemam po lekturze "Wilków i Orłów" :) Co prawda u mnie konflikt rosyjsko - czeczeński to tylko dalekie tło, jednak Ty przecież siedzisz także w militariach.
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Q
Strategos

Post autor: Q »

Navajero, mam, mam, mam "Pierwszy krok"!
(Póki co wypożyczony.)

Jak dotąd b. fajne czytadło to jest. (Rozumieć, co miałeś głebszego na myśli, spróbuję jak kiedyś lekturę skończę.) Czyta się szybko jak Heinleina ;-). A i bohater też fajny, najbardziej przepakowany mag bojowy, w polskiej fantasy, od czasu "Ruchu generała", a ja lubię przepakowanych magów.

I tak sie luźno zastanawiam, czy aby część Madzikowych zachwytów, nie bierze sie z tego, że mamy w tekście królową Wiewiórę, a Wiewióra to prawie Tygrysa, nie? ;-) (Zresztą tygrys też w tekście jest...)
forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Post autor: Feline »

Q pisze:mag bojowy
Hm. Będzie do kupienia niebawem? Dziś nie znalazłem...

Awatar użytkownika
Q
Strategos

forum miłośników serialu „Star Trek”, gdzie ludzi zdolnych do używania mózgu po prostu nie ma - Przewodas

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

No cóż, przyjemnej ( mam nadzieję) lektury :)
A tu fragment "Chorągwi...", na zarybek ;)
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Feline
Kurdel

Post autor: Feline »

Doczytałem, że rozmowa szła dwutorowo. Przede wszystkim myślałem o najnowszej książce, wyszło jednak inaczej.

Ale do starszej też sięgnę, skoro już...

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Najnowszej jeszcze nie ma w sprzedaży ( ale premiera niedaleko).
dr Samuel Johnson

Awatar użytkownika
Q
Strategos

Navajero, Ty mi lepiej powiedz na ile trafiłem z domysłami? ;-)

Awatar użytkownika
Navajero
Klapaucjusz

Tzn. chodzi o zadowolenie Madzik z lektury? Myślę, że bardziej ją pociągały kwestie militarne niż postać Wiewióry, ale najlepiej spytać rzeczonej czytelniczki :)
dr Samuel Johnson

ODPOWIEDZ