Zgodnym chórem stwierdzamy jedno: jeśli Edyta Muł-Pałka zorganizuje lub zwspółorganizuje jakikolwiek konwent – będziemy jeździć tam w ciemno. „Szedariada 20 lat później” była imprezą przygotowaną na bardzo wysokim poziomie i jeśli można się czegoś czepiać, to będą to tylko drobne szczegóły.
Mimo iż jest to konwent nieduży, jego program pomyślany został tak, aby uczestnikowi głodnemu literatury i fantastyki w żadnym momencie tychże nie zabrakło. I dobrze, bo przecież o to chodzi.
Szczególnie sympatycznie wypadł pomysł fantastycznego gotowania. Gwiazdy fantastyki nie dość, że miały możliwość pochwalenia się swoimi zdolnościami kulinarnymi, to przy okazji dokarmiły sporą część konwentowiczów. Był to chyba pierwszy w historii konwent fantastyczny, na którym nie mogło być głodnych ludzi.
A poniżej prezentujemy kilkadziesiąt zdjęć zrobionych przez członków redakcji:
– Milena Wójtowicz
– Adam Cebula
– A.Mason.
Pobierz tekst:

Romuald Pawlak „Czarem i smokiem. Pogodnik trzeciej kategorii, tom 1”
Fragment recenzji: Akcja toczy się dość nietypowo jak na powieść: stanowi jakby ciąg…

O sztuce i tajemnicach
Kurt Vonnegut Sinobrody Tłum.: Andrzej Grabowski Albatros 2012 Stron: 335 Cena: 36…

Zestaw opowiadań różnorodny
Herosi Antologia Seria: Fantastyka z plusem Wydawca: Powergraph Ilustracja na okładce: Sławomir Wolicki Stron:…